Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ: Τραγανή μυζηθρόπιτα

Η τυρόπιτα με παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο δεν χρειάζεται να έχει μόνο φέτα, μπορείτε να ...

δοκιμάσετε να την κάνετε με διάφορα τυριά τις αρεσκείας σας, αναμειγμένα με ζυμαρικά, πλέκοντας έτσι γεύσεις και μυρωδιές. Το καλό με το χωριάτικο φύλλο είναι ότι τρώγεται και ζεστό -και τραγανό- αλλά και κρύο χωρίς να χάνει η τυροπιτά σας την νοστιμιά της.



Υλικά



500γρ. φύλλο χωριάτικο



½ κιλό τυρί μυζήθρα (αλμυρή)



½ κιλό τυρί μυζήθρα (γλυκιά)



4 αβγά



1 κούπα γάλα



½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο



½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο



Ελαιόλαδο



Αλάτι



Πιπέρι



Εκτέλεση



1.Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζετε τα τυριά. Στη συνέχεια ρίχνετε τον άνηθο, το μαϊντανό, το γάλα, τα αβγά και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά την γέμιση να πάνε τα υλικά παντού.



2.Απλώνετε τα μισά φύλλα καλά λαδωμένα σε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα την γέμιση ομοιόμορφα, μέχρι να πάει παντού.



3.Σκεπάζετε την γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά λαδωμένα και αυτά. Ψήνετε την μυζηθρόπιτα σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να γίνουν τα φύλλα σας τραγανά.



queen.gr

"