Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΑ

Μακαρονάδα με θαλασσινά και γρήγορα!!


Δεν έχω γαρίδες;

Κανένα πρόβλημα!!

Τα καλαμαράκια τις αντικαθιστούν επάξια!!

Εύκολα, γρήγορα, απλά...



Συστατικά

1/2 κιλό σπαγγέτι

1/2 κιλό καλαμαράκια σε ροδέλες

1 κουτί ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα ή 500 γραμμάρια φρέσκια τριμμένη ντομάτα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

φέτα σε κυβάκια



Οδηγίες

Ξεπαγώνω τα καλαμαράκια και κόβω τις ροδέλες σε 2 ή 3 κομματάκια.

Βάζω σε κατσαρολάκι το λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρω το κρεμμύδι για λίγο να ξανθύνει.

Προσθέτω την πιπεριά και ανακατεύω για 1 λεπτό.

Ρίχνω το χυμό ντομάτας, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και ανακατεύω.

Ρίχνω τα καλαμαράκια, ανακατεύω και αφήνω κανα μισάωρο ή μέχρι να σωθούν τα υγρά και να πήξει η σαλτσούλα.

Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Όταν πήξει η σαλτσούλα σβήνω τη φωτιά και ρίχνω τα κυβάκια της φέτας και ανακατεύω.

Σερβίρω τα μακαρόνια με τη σαλτσούλα από πάνω και πασπαλίζω με πρόσθετο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μου αν το επιθυμώ.



Λίγα μυστικά ακόμα

Τη φέτα τη βάζω στο τέλος και αφού έχω σβήσει τη φωτιά για να μη διαλυθεί μέσα στη σάλτσα.

Την ποσότητα σε καλαμαράκια, φέτα και μυρωδικά την προσαρμόζει κανείς ανάλογα με τα γούστα του.

Τη σάλτσα αυτή την ανακάλυψα όταν μια μέρα δεν είχα γαρίδες αλλά μόνο καλαμαράκια ροδέλες που υπάρχουν σχεδόν πάντα στην κατάψυξη μου. Από τότε την προτιμώ καλύτερα!!!

sintagespareas.gr