Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τα εγκλωβισμένα γατάκια του ακάλυπτου

Story-gatakia-akalyptosΤα εγκλωβισμένα ζώα, ιδιαίτερα γάτες και γατάκια στους ακάλυπτους χώρους της Θεσσαλονίκης, είναι μια πονεμένη ιστορία.

Δυστυχώς οι γειτονιές στην καθημερινότητα τους αδιαφορούν για την δυστυχία όλων αυτών των ζωντανών που οι ίδιοι εγκλώβισαν σε αυτούς τους χώρους και δεν κάνουν τίποτε να τα βοηθήσουν.


Η Μαρία, που μου τηλεφώνησε για ένα σοβαρό πρόβλημα με τις γάτες σε ακάλυπτο στην Χαριλάου, ίσως είναι μια εξαίρεση.


Στο μήνυμα της μου έγραψε ότι κάποια γατάκια έτρωγαν το πεθαμένο αδελφάκι τους.

Σχεδόν αμέσως βρεθήκαμε στο χώρο και διαπιστώσαμε την πραγματικότητα.


Τα γατάκια με τα ματάκια τους ψηλά, έψαχναν με αγωνία τρόπο να φύγουν από εκεί, και οι άνθρωποι γύρω γύρω να βλέπουν με απορία και να δυσανασχετούν για τις προσπάθειες μας να τα βοηθήσουμε. Και ως συνήθως δικαιολογίες κακόψυχες για μικρόβια, βρομιές και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.


Στην απορία μας γιατί τόση αδιαφορία σε αυτό το φοβερό θέαμα, μας απάντησαν ότι ενημέρωσαν φιλοζωικό, το οποίο τους είπε ότι δεν μπορεί να επέμβει σε ιδιωτικό χώρο!


Η κινητοποίηση μας άμεση. Με την πολύτιμη βοήθεια της Στέλλας, καταφέραμε να βρούμε τα κλειδιά του υπογείου που ήταν για χρόνια κλειστό, κι έτσι την επόμενη ημέρα στήσαμε την παγίδα. Τα γατάκια, με την τόση ταλαιπωρία και πείνα, πιάστηκαν αμέσως.


Τα πήγαμε στον κτηνίατρο για έλεγχο, εμβόλια, αποπαρασιτώσεις κλπ. και προσπαθούμε τώρα να βρούμε την καλύτερη λύση γι’αυτά.


Είναι δύο κοριτσάκια και δύο αγοράκια, πανέμορφα! Χρειάζονται άμεσα φιλοξενία και φυσικά μια οικογένεια να τα φροντίσει όπως το αξίζουν.


Εκείνο όμως που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε είναι ότι οι στειρώσεις πρέπει να γίνονται αμέσως, εάν οι γειτονιές θέλουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν σε πολιτισμένο περιβάλλον!

"