Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Όταν η Ρεάλ… έγινε «βασίλισσα»...

Στις 13 Ιουνίου του 1956 η πιο επιτυχημένη ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης...

η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτούσε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, νικώντας στον τελικό τη γαλλική Σταντ Ντε Ρεμς με 4-3 στο Παρίσι μπροστά σε 39.000 θεατές.



Αυτό ήταν το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το πρώτο στη σπουδαία ιστορία της «βασίλισσας». Με αφορμή αυτό το γεγονός το ΤhePlayer σας παρουσιάζει τα εννέα ευρωπαϊκά της Ρεάλ, στην πρώτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.





13 Ιουνίου 1956 Ρεάλ Μαδρίτης- Σταντ Ντε Ρεμς 4-3



Η Ρεάλ των με τους Ντι Στέφανο (14΄), Ριάλ (30΄, 79΄), Μαρκίτος (67΄) να σκοράρουν επικράτησε με 4-3 της Σταντ Ντε Ρεμς στο Παρίσι και κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητριών και το πρώτο στην ιστορία της.









30 Μαΐου 1957 Ρεάλ Μαδρίτης-Φιορεντίνα 2-0



Η «βασίλισσα» της Ευρώπης με τους Ντι Στέφανο, Χέντο και Κοπά δεν καταφέρνει να διασπάσει την άμυνα των «βιόλα», αλλά ένα πέναλτι για το οποίο δικαίως διαμαρτύρονται ακόμα οι Ιταλοί, ο Ισπανός σκοράρει στο 69΄με τον Χέντο να «γράφει» το 2-0 στο 75΄. Για δεύτερη φορά πρωταθλητές Ευρώπης οι Μαδριλένοι.









28 Μαΐου 1958 Ρεάλ Μαδρίτης-Μίλαν 3-2



Η Ρεάλ κατακτά τον τρίτο σερί ευρωπαϊκό της, αυτή τη φορά κόντρα στη Μίλαν. Οι Ντι Στέφανο και Ριάλ σκοράρουν στο 2-2 της κανονικής αναμέτρησης, με τον Χέντο να χαρίζει την τρίτη μεγάλη κούπα στους «μερένχες» στο 107΄.



Δείτε εδώ







3 Ιουνίου 1959 Ρεάλ Μαδρίτης-Σταντ Ντε Ρεμς



Τρία χρόνια μετά τον πρώτο τελικό οι «μερένχες» συναντώνται με τη Σταντ ντε Ρεμς και πάλι στον τελικό, αυτή τη φορά στη Στουτγάρδη. Ο Ματέος (1΄) και ο Ντι Στέφανο (ποιος άλλος;) σκοράρουν για τους Ισπανούς. Η Ρεάλ των Πούσκας, Ντι Στέφανο και Κοπά κατακτά το τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο της στα τέσσερα χρόνια ύπαρξης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.









18 Μαΐου 1968 Ρεάλ Μαδρίτης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 7-3



Η «βασίλισσα» Ρεάλ αντιμετωπίζει στον τελικό την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και κατακτά το πέμπτο σερί κύπελλο Πρωταθλητριών. Τρία γκολ από τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο και τέσσερα από τον Φέρεντς Πούσκας δίνουν στην τεράστια αυτή ομάδα το πέμπτο της κύπελλο.









11 Μαΐου 1966 Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτιζάν 2-1



Η μεγάλη ομάδα της Μαδρίτης, βρίσκεται σε έναν τελικό έξι χρόνια μετά τον τελικό του «Χάμπτεν Παρκ». Η αυτοκρατορία, παρότι βρίσκεται στη.. δύση της, κερδίζει με 2-1 την Παρτιζάν Βελιγραδίου χάρη στα γκολ των Αμάντσιο και Σερένα. Έξι ευρωπαϊκά για τη «βασίλισσα»!









20 Μαΐου 1998 Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 1-0



Το γκολ του Μιγιάτοβιτς στο 66ο λεπτό του τελικού κόντρα στη Γιουβέντους, ήταν αρκετό για να επιστρέψει το βαρύτιμο τρόπαιο στη Μαδρίτη και στη Ρεάλ μετά από 32 ολόκληρα χρόνια.









24 Μαΐου 2000 Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 2-0



Στον ισπανικό «εμφύλιο», οι Μαδριλένοι θα επικρατήσουν άνετα με 3-0 της Βαλένθια χάρη στα τέρματα των Μοριέντες (39΄) , ΜακΜάναμαν (67΄) και Ραούλ (75΄). Οκτώ τα ευρωπαϊκά της Ρεάλ.









15 Μαΐου 2002 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Λεβερκούζεν 2-1



Ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουν επιτευχθεί σε τελικούς Champions League, ήταν αυτό του 45ου λεπτού από τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ένα γκολ ποίημα από τον «Ζιζού», που στην πρώτη του χρονιά στη «βασίλισσα» την οδηγεί στην κορυφή της Ευρώπης για ένατη φορά στην ιστορία της.









theplayer.gr



"