Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Κατεβάζει «ρολά» αύριο η χώρα

Μεγάλη θα είναι η αντίδραση της κοινωνίας και των συνδικάτων στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης μια αντίδραση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή αύριο
.



ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με σύνθημα «Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε. Όλοι μαζί να σπάσουμε τα δεσμά του Μνημονίου», διοργανώνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο πεδίο του Άρεως, ενώ στις 10 χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα κάνει το ΠΑΜΕ.



Από την 24ωρη απεργία αναμένεται να κατεβάσουν «ρολά» ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας ενώ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας πρόνοιας.



Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενώ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία.



Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.



Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Απεργούν, ακόμα, οι υπάλληλοι των τραπεζών.



Κλειστός θα μείνει ο εναέριος χώρος και δε θα εκτελεστεί καμία πτήση από και προς τα αεροδρόμια όλης της χώρας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Τα

α πλοία θα είναι όλο το 24ωρο δεμένα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.



Με εξαίρεση ΟΣΕ και Προαστιακό, που θα ακινητοποιηθούν καθ’ όλο το 24ωρο, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν να συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για τα συλλαλητήρια.



Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος αναμένεται να λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα αστικά λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.



Το τραμ αναμένεται να εκτελεί δρομολόγια από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα ποιες ώρες θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας.



Αλυσίδα 'Αγανάκτησης' γύρω από τη Βουλή



Συγκέντρωση την Τρίτη 14 Ιουνίου από τις 7:00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν έξω από τη Βουλή οι 'Αγανακτισμένοι', ενώ έχουν αποφασίσει στη λαϊκή τους συνέλευση, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις 15 Ιουνίου, την ημέρα της γενικής απεργίας, και περικύκλωση της Βουλής την ώρα που θα συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Επίσης καλούν τον κόσμο να απέχει την ημέρα αυτή από την αγορά καταναλωτικών αγαθών.



'Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μαΐου.



Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω (το μεσοπρόθεσμο). Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά.



Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα' τονίζεται στο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης.



Επιπλέον καλείται ο κόσμος να συμμετάσχει σε 'τρία μεγάλα ραντεβού' μπροστά στη Βουλή, στο μετρό Ευαγγελισμός και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για την ίδια ημέρα στις 7 το πρωί.



'Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει' καταλήγει το ψήφισμα.



Στο Καστρί το 'Πόρτα-Πόρτα'



Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού οργανώνει την Τετάρτη το κίνημα 'Πόρτα-Πόρτα'. Η συγκέντρωσή τους έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο Καστρί.



Κινητοποιήσεις όλο τον Ιούνιο



Η συνέχεια θα δοθεί στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης, όπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα διοργανώσουν από κοινού νέα κινητοποίηση.



Το απεργιακό ραντεβού θα ανανεωθεί για την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, η οποία θεωρείται πιθανό να πραγματοποιηθεί στις 28 του μήνα, με τα συνδικάτα να σχεδιάζουν νέα γενική απεργία.



Τα συνδικάτα είναι πιθανό να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στις 5 Ιουλίου, όταν θα συζητείται ο εκτελεστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου, που επιβάλει νέες εισφορές, φόρους και περικοπές.