Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο!

Κάντε έρωτα, όχι πόλεμοΊσως θα έπρεπε να αφήσουμε αυτήν τη φωτογραφία χωρίς περαιτέρω σχόλια
. Είναι από μόνη της τόσο δυνατή άλλωστε. Τα νιάτα και το πάθος σε αντιδιαστολή με τη βία και το...

λάθος. Λάθος σε όλα. Λάθος δρόμο έχει πάρει η κοινωνία μας. Όχι μόνο η ελληνική. Η φωτογραφία άλλωστε είναι από τα πρόσφατα επεισόδια στο Βανκούβερ του Καναδά, μετά από την ήττα τοπικής ομάδας χόκεϊ σε τελικό κυπέλλου.











Η φωτογραφία αυτή προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στις ΗΠΑ. Δημοσιεύτηκε πρώτα από το Esquire blog και από εκεί έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Το καναδικό δίκτυο CBC News αναζήτησε μέσω του Twitter πληροφορίες από όποιον γνωρίζει το ζευγάρι, για το πώς μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί του.

Όλα αυτά όμως λίγη σημασία έχουν. Αυτή η φωτογραφία μπορεί (και ίσως είναι ανάγκη) να εξελιχθεί σε... μανιφέστο της νεολαίας απέναντι στην βία της κυβερνητικής εξουσίας.

Σκεφτείτε τη δύναμη που θα έπαιρνε το κίνημα της Αγανάκτησης αν την επόμενη φορά που μια χούφτα τραμπούκοι επιχειρήσουν να το σπιλώσουν δεκάδες ζευγάρια νέων, που πλημμυρίζουν καθημερινά την Πλατεία, μπουν ανάμεσα στα Ματ και τους ταραξίες με ένα φιλί σαν και αυτό.

Σκεφτείτε την δύναμη της εικόνας. Σκεφτείτε την δύναμη ενός τέτοιου... επιχειρήματος απέναντι σε μια κοινωνία που έχει πάρει σίγουρα τον λάθος δρόμο...





newstoday.gr