Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Διακοπές ρεύματος: Η ΔΕΗ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ΓΕΝΟΠ

Η επιχείρηση αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, καταθέτοντας εντός της ημέρας ασφαλιστικά μέτρα στο πρωτοδικείο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της ΔΕΗ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη μετά από ένα τετραήμερο κινητοποιήσεων, παρότι η επιχείρηση ζημιώνεται με 4 εκατ. ευρώ ημερησίως από τις εισαγωγές ρεύματος!


Το σύστημα παροχής ηλεκτροδότησης της χώρας είναι την Παρασκευή στα όρια αντοχής του, καθώς συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έβγαλαν από το σύστημα τα μεσάνυχτα άλλες τέσσερις μονάδες ηλεκτροπαραγωγή, σκληραίνοντας έτσι τη στάση τους απέναντι στην περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης.

Το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας θα κινδυνεύει με μπλάκ άουτ, μετά τις 11 το πρωί, ενώ με κατεπείγουσα ανακοίνωση της ΔΕΗ γίνεται λόγω για παρατεταμένες διακοπές σε πολλές περιοχές της χώρας έως τις 4 το απόγευμα λόγω και της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΕΗ Κίμωνας Στεργιώτης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της διοίκησης. «Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται συνεχώς ανάλογα με τις καταστάσεις» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιώτη, δεν θα υπάρξει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών από την απεργία, με τα τιμολόγια της ΔΕΗ να παραμένουν σταθερά.

«Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα με τεχνικό τρόπο, δηλαδή πώς θα έχουμε τις μικρότερες επιπτώσεις στο σύστημα» δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση των συνδικαλιστών με τον υπουργό Οικονομικών την Πέμπτη απέβη άκαρπη, καθώς ο υπουργός απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΓΕΝΟΠ να εξαιρεθεί η περαιτέρω μετοχοποίηση του 17% της επιχείρησης από το Μεσοπρόθεσμο.

Ειδικότερα, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΓΕΝΟΠ, για πέμπτη συνεχή ημέρα, τέθηκαν εκτός λειτουργίας επιπρόσθετα 3 θερμικές μονάδες συνολικής ισχύος 750 MW και μία μονάδα λόγω βλάβης καθαρής ισχύος 270 MW.

Η εταιρεία ενημερώνει ότι:
• Η ΔΕΗ είναι σε συνεχή συνεργασία με το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), από τον οποίο και περιμένει σχετική εντολή για την έκταση των περικοπών ρεύματος που θα πραγματοποιηθούν στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα).

• Η Επιχείρηση έχει καταρτίσει και θα ανακοινώσει μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα Πρόγραμμα για την πραγματοποίηση εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα) που θα είναι, πιθανότατα, μεγαλύτερες σε διάρκεια σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες: από τις 11:00 – 16:00.

• Επίσης, θα πραγματοποιηθούν διακοπές ρεύματος εκ περιτροπής στην Κρήτη (από 20:30 έως 22:00) και στη Ρόδο (από 19:30 έως και 22:00).

Τα Προγράμματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και στην εφαρμογή της εταιρείας για έξυπνα κινητά. Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

skai.gr
"