Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

«Όχι» Βρετανίας στην επιπλέον οικονομική βοήθεια

Σε δηλώσεις του, ο Βρετανός υφυπουργός Οικονομικών, Ντάνι Αλεξάντερ, ανέφερε ότι η χώρα του δεν... σχεδιάζει να αυξήσει την οικονομική βοήθειά της προς την Ελλάδα
, πέραν της δέσμευσης που απορρέει από τη συμμετοχή της στο ΔΝΤ.«Έχουμε ζωηρό ενδιαφέρον τα πράγματα να διευθετηθούν. Όμως το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, που υπάρχει, είναι πρόγραμμα που αφορά την ευρωζώνη, σε συνεργασία με το ΔΝΤ», επισήμανε ο αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στο Sky News.
«Βέβαια, η Βρετανία έχει συμμετοχή στο ΔΝΤ. Είναι η ευρωζώνη, που διαβουλεύεται τώρα για τον προσεχή σταθμό, ενόψει του διακανονισμού για τα σημαντικά προβλήματα της Ελλάδας. Δεν υπάρχει, πολύ απλά, στο τραπέζι πρόταση, για βρετανική συνεισφορά, που να ξεπερνά τη δέσμευση μας που απορρέει απ τη συμμετοχή μας στο ΔΝΤ και αναμένω έτσι να έχει το θέμα», πρόσθεσε.
Πάντως το Λονδίνο στην Ιρλανδία παρείχε ξεχωριστό διμερές δάνειο, ίσο με περίπου οκτώ δισ. ευρώ, πέρυσι, όταν ΔΝΤ και ΕΕ αποφάσισαν να δανείσουν το Δουβλίνο συνολικά με 85 δισεκατομμύρια ευρώ.