Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Τι λένε τα άστρα για τις διακοπές σας;

Καλοκαιρινές διακοπές και Ζώδια
Το καλοκαιράκι έκανε την εμφάνισή του και οι διακοπές είναι προ των πυλών...



Όλοι λίγο πολύ τις βάζουμε στο μυαλό μας και ενεργοποιούμαστε ανάλογα με τις διαθέσεις και τις ανάγκες που έχουμε μέσα μας.



Και γι’ αυτό πρωτίστως οφείλουμε να θυμόμαστε τι μας πηγαίνει και τι όχι. Δεν ταιριάζουν όλοι μεταξύ τους και δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό.



Κάθε ζώδιο έχει τις δικές του προτεραιότητες, που καλά θα κάνει να τις τηρεί, σεβόμενο ταυτόχρονα τις επιθυμίες των άλλων.



Ας δούμε λοιπόν πως αντιμετωπίζουν τα ζώδια το καλοκαιράκι και τις διακοπές τους;





ΚΡΙΟΣ

Καλύτερα μόνοι ελεύθεροι κι ωραίοι, παρά βουτηγμένοι μέσα στην ...απελπισία του προγραμματισμού. Χωρίς ένταση, πρωτιές και περιπέτεια όλα είναι βαρετά.





Η τέλεια εποχή για ένα τόσο ζωηρό και αεικίνητο ζώδιο! Ο ήλιος τους ενεργοποιεί, τους γεμίζει ζωντάνια και διάθεση να κάνουν ότι δεν έκαναν το βαρετό χειμώνα. Κυκλοφορούν στην πόλη όπως ακριβώς και στην παραλία, δεν ξεχωρίζουν τις Δευτέρες από τις Παρασκευές (ο διευθυντής τους σίγουρα έχει άλλη άποψη) παραγγέλνουν απίθανα κοκτέιλ που τους κάνει την ψυχή της παρέας και ερωτεύονται εβδομαδιαίως κι αναλόγως των φάσεων του φεγγαριού. Οι διακοπές τους είναι απαραίτητες αν και δεν τις χρησιμοποιούν για να ξεκουραστούν αλλά για να αλλάξουν παραστάσεις και να κερδίσουν νέες εμπειρίες. Τις καλύτερες αναμνήσεις από καλοκαιρινές διακοπές τις αποκομίζουν όταν ταυτόχρονα υπάρχει και το Μουντιάλ!





ΤΑΥΡΟΣ

Το ραχάτι το καλό φαγητό και τα ρηχά νερά δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το μενού των διακοπών σας. Αφήστε τους άλλους να τρέχουν.





Οι Ταύροι σκέφτονται το καλοκαίρι από το Μάρτιο! υπολογίζουν ότι έχουν περίπου 2,5 μήνες μέχρι να βγουν στην παραλία οπότε αν ξεκινήσουν-από αύριο 10 χιλιόμετρα ποδήλατο και 100 κοιλιακούς την ημέρα θα μπορέσουν να βγουν αξιοπρεπώς. Βεβαίως αγαπούν τις παγωμένες μπύρες και τα μπόλικα παγάκια στα ουζάκια κυρίως αν συνοδεύονται με καλαμαράκια και γαρίδες σαγανάκι, αλλά τι τσάμπα έκαναν τόση γυμναστική το χειμώνα-δηλ προχθές- να μην απολαύσουν και τις διακοπές τους; Αν συντρέχει λόγος τείνουν να σκέφτονται τις διακοπές τους και πολύ νωρίτερα του Μαρτίου- κα ‘να χρόνο πίσω- κάνοντας υπολογισμούς πως αν αποταμιεύουν 200 ευρώ το μήνα μέχρι τον Ιούλιο θα έχουν μαζέψει 1800 που χρειάζονται για να κάνουν το ταξίδι που πάντα ονειρεύονταν.





ΔΙΔΥΜΟΙ

Η μακρά παραμονή σε ένα συγκεκριμένο μέρος θίγει βάναυσα την αξιοπρέπεια (;) σας. Περιπλανώμενοι κι ευτυχισμένοι είναι σίγουρα καλύτερα...





Οι Δίδυμοι αγαπούν πολύ το καλοκαίρι και τους προβληματίζει αρκετό καιρό πριν και μετά την έναρξή του. Τα διλλήματα και οι επιλογές είναι πάρα πολλές Να πάνε εκεί που πάνε όλοι και να μην μπορούν να ησυχάσουν καθόλου; Ή να πάνε σε ερημιά με κίνδυνο να τους τη βαρέσει και να φύγουν σε τρεις μέρες; Βουνό ή θάλασσα; με φίλους ή σε συγγενείς; Με το ταίρι τους ή χωριστές διακοπές ώστε να δούνε και «τι παίζει»; Μήπως και τα δύο σε διαφορετικές περιόδους; Μάλλον και τα δύο αλλά χωρίς πρόγραμμα περνώντας από ένα σωρό μέρη χωρίς να σταθούν πουθενά για να γυρίσουν πίσω μετά από 3000 χιλιόμετρα ξεκούραστοι κι ανανεωμένοι κι αφού έχουν στήσει και ξεστήσει σκηνή με συχνότητα πάνω από δέκα φορές ανά 3 μέρες!





ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Συναισθήματα και αναμνήσεις κάνουν κάθε χρόνο το αγαπημένο σας μέρος ακόμη πιο ελκυστικό. Υπάρχει πάντα και η πίτα της γιαγιάς...





Όντας καλοκαιρινό ζώδιο αγαπούν πολύ τον ήλιο, τη θάλασσα, τις διακοπές αλλά όχι και την απομάκρυνση από τη βάση τους. Αν δεν έχουν εξοχικό-πράγμα σπάνιο- παίρνουν οικογενειακώς το καραβάκι για Σαλαμίνα, περνούν τη μέρα τους στη θάλασσα, τρώνε το παγωτάκι τους και σε μια ωρίτσα το πολύ… πίσω στο σπιτάκι τους κι ούτε κούραση, ούτε τίποτα! Μια νύχτα στο ξενοδοχείο και τους κάνει να νιώθουν ότι ζουν περιπέτεια στη ζούγκλα, ακόμα κι αν είναι έξω απ’ την Ανάβυσσο. Μια βόλτα στο πάρκο αρκεί, αφού νιώθουν σαν να πήγαν στο δάσος, μια επίσκεψη στο λούνα πάρκ- για τα παιδιά- και τύφλα να’ χει η Ντίσνεϊλαντ. Καλύτερη πιθανή εναλλακτική η ιδιαίτερη πατρίδα τους, την οποία και επισκέπτονται με μεγάλη χαρά σε πρώτη ευκαιρία.





ΛΕΩΝ

Χρειάζεστε υπηκόους, χειροκροτητές και προστατευόμενους. Το κοινό σας αδημονεί για νέες παραστάσεις σε ράμπες και μπάρες.





Οι Λέοντες ως γνωστόν λατρεύουν το καλοκαίρι. Λατρεύουν τον ήλιο, τη θάλασσα, και τα θαλασσινά! Και όταν λέμε θαλασσινά δεν εννοούμε τα μύδια, τις γαρίδες και τις γόπες αλλά τα γιότ, τα ταχύπλοα, τα Gucci μαγιό και το χρυσαφένιο μαύρισμα-που κάνουν ένα μήνα πριν στο solarium του γυμναστηρίου τους- πριν βγουν στην παραλία να αναδείξουν τα τέλεια χαρίσματα τους. Καλοκαίρι γι’ αυτούς σημαίνει καλή και χαλαρή διάθεση, δουλεύουν μ ε τ ο ζ ό ρ ι γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά και το σκάνε στην πρώτη ευκαιρία για το πρώτο καταμαράν που πάει στη Μύκονο. Λιάζονται παντού κι όπου τους προκύψει, ακόμα και στην ταράτσα του σπιτιού τους ειδικά όταν το πορτοφόλι τους δεν αντέχει τις ξαπλώστρες του Αστέρα.





ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ησυχία, φυσική ζωή, οργάνωση, τάξη κριτική και καθαριότητα συνθέτουν το δικό σας παράδεισο. Και αλίμονο στους ασεβείς...





Μήνες ψάχνουν στο internet για τις πιο συμφέρουσες προτάσεις διακοπών, άπειρες έρευνες αγοράς για μαγιό, μπουρνούζια, καπέλα ακόμα κι αν τελικά αντί για Πάρο πάνε στο Μέτσοβο. Για τους Παρθένους καλοκαίρι σημαίνει διακοπές μεν, και αλλαγή της καθημερινότητας αλλά οργανωμένα και με τη σχετική τάξη. Δεν τρελαίνονται για ήλιο-κάνει εγκαύματα-, ούτε για παραλίες-έχουν μικρόβια- αλλά έχουν ανάγκη από αλλαγή παραστάσεων και μια φυσική περιέργεια να δουν και να ανακαλύψουν καινούργια μέρη, νέους ανθρώπους και ενδιαφέροντα. Ανησυχούν πάντα για το αν θα είναι καθαρά εκεί που θα μείνουν- χλωρίνες και άκουα φόρτε όμως είναι πάντα στο πορτ μπαγκάζ τους- και αν τα παιδιά αρχίζουν να ξεφεύγουν από την υγιεινή διατροφή τους επεμβαίνουν δραστικά μαγειρεύοντας στο δωμάτιο στο γκαζάκι προσφέροντας κουνουπίδια στον αχνό!



ΖΥΓΟΣ

Κόσμος να ‘ναι κι ότι να ‘ναι.. Ευτυχώς, που τα ερημικά μέρη τείνουν να εκλείψουν! Όμως, πότε θα γίνει επιτέλους το δικό σας;





Απολαμβάνουν το καλοκαίρι, τον ήλιο, τη θάλασσα και τη χαλαρή διάθεση που τους επιτρέπει να βγαίνουν καθημερινά και να βλέπουν φίλους και γνωστούς συχνότερα απ’ ότι το χειμώνα. Εξάλλου αλλαγή εποχής σημαίνει και ανανέωση γκαρνταρόμπας, καλλωπισμός και αποτρίχωση, σπορ που τους είναι ιδιαίτερα αγαπητά. Περιμένουν με ανυπομονησία τις διακοπές τους, τις οποίες όμως διαρκώς αναβάλουν μέχρι να σιγουρευτούν ότι έχουν πάρει τη σωστή απόφαση, το σωστό χρονικό διάστημα, με την κατάλληλη παρέα-που μέχρι να βρεθούν όλα αυτά ταυτόχρονα κινδυνεύουν να περάσει και το καλοκαίρι. Σημαντικό πλεονέκτημα των διακοπών που απολαμβάνουν ιδιαίτερα είναι ότι τους δίνεται η ευκαιρία να είναι συνέχεια «μαζί». Μαζί στο πρωινό, μαζί στη θάλασσα, μαζί στην ανακάλυψη νέων δρόμων... γενικώς μαζί!



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μόνοι με τις αγάπες σας η μόνοι μέσα στο πλήθος, αυτή είναι η ουσία των διακοπών. Καταδύσεις, και νυχτερινές εξορμήσεις συμπληρώνουν τα κενά.





Οι Σκορπιοί αγαπούν τον ήλιο και σχεδόν ναρκώνονται από την ένταση και τη ζέστη που τους προσφέρει. Κυκλοφορούν όμως και τη νύχτα εξίσου καλά όπως και τη μέρα κι έχουν καταπληκτικές ιδέες για το πως θα περάσουν τις διακοπές τους αφού βέβαια πρώτα κατορθώσουν και ξεπεράσουν τις φοβίες τους για όλα τα ενδεχόμενα εξωφρενικά σενάρια που μπορεί να τους συμβούν. Από το να τους κλέψουν και να τους απαγάγουν μέχρι να τους δαγκώσει καρχαρίας ή τσούχτρα. Στην πραγματικότητα βέβαια επιβιώνουν εύκολα σε κάθε δύσκολη που μπορεί να τους συμβεί ακόμα κι αν πέσουν σε χιλιάδες άτομα ανά τετραγωνικό μέτρο στην παραλία ή σε αφόρητο κυκλοφοριακό χάος στην Κέρκυρα το Δεκαπενταύγουστο. Λάτρεις της καλής ζωής και της ποιότητας επιλέγουν ρομαντικά μέρη Εσωτερικό ή Εξωτερικό-δεν έχει σημασία- αρκεί να έχουν το ιδανικό φόντο για να εκφράσουν τον έρωτα τους. Αν τυγχάνουν αδέσμευτοι τότε το καλοκαίρι θεωρείται εποχή κυνηγιού και στήνουν ξόβεργες στα καλύτερα νυφοπάζαρα της Παροναξίας και όχι μόνο.





ΤΟΞΟΤΗΣ

Περιπέτεια, πολυκοσμία και καλοπέραση είναι το τρίπτυχο της νίκης. Όλα γίνονται μια πολυεθνική σαλάτα κι όποιος προλάβει ...τρώει





Τοξότες και διακοπές είναι συνώνυμες λέξεις! Ως γνωστόν λατρεύουν τα ταξίδια, τις μετακινήσεις και οτιδήποτε εμπεριέχει περιπέτεια, γνώση και πληροφορία. Αγαπούν το καλοκαίρι πολύ περισσότερο αν οι μέρες αδείας τους είναι αρκετές ώστε να απομακρυνθούν όσο περισσότερο γίνεται. Συνηθίζουν δε, αν δεν φύγουν στο εξωτερικό να γυρνάνε σβούρα όλα τα νησιά έστω κι από λίγο κάθε Σ/Κ, μετατρέποντας έτσι το καλοκαίρι τους σε τρίμηνες διακοπές με ενδιάμεσο σταθμό την εργασία τους. Αν και το χειμώνα πληρώνουν ετήσια συνδρομή για το γυμναστήριο για να το παρατήσουν ύστερα από τρεις μέρες, το καλοκαίρι επιδίδονται μετά μανίας σε θαλάσσια σπορ, ρακέτες, βόλεϊ και βέβαια ανελέητο ψάρεμα όχι απαραίτητα μέσα στη θάλασσα αλλά γύρω-γύρω από αυτή!





ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τα βουνά και τα λαγκάδια ανήκουν στις βασικές σας επιλογές αλλά τα in μέρη πάντα θα προηγούνται. Αν τύχει κάτι σε σύσκεψη ή συνέδριο, ακόμα καλύτερα...





Η υποχρεωτικά καλή διάθεση του καλοκαιριού μάλλον τους καταθλίβει! Ο Ήλιος δεν είναι το καλύτερό τους και συνήθως είναι χορτοφάγοι, εγκρατείς και αποφασισμένοι να μην χαλάσουν λεφτά για να πάνε στη Φιλανδία όπου το τοπίο είναι μουντό, ο ουρανός βαρύς και η οικονομία ανθηρή- να πάρουν καμιά ιδέα για μπίζνες- αν τελικά το αποφασίσουν για καλοκαιρινές διακοπές και δεν φορτωθούν με τις δουλειές των υπολοίπων που θα λείπουν προκειμένου ή να πληρωθούν υπερωριακά ή να φύγουν προς Νοέμβρη μεριά. Ο τόπος καταγωγής του προπάππου τους είναι κάτι που πάντα επιθυμούσαν να δουν αν και πάντα υπάρχει η εναλλακτική να κάτσουν στο σπίτι και να δουν όλα τα επεισόδια του «Νόμος και Τάξη»!





ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η καλή παρέα και οι ατέρμονες συζητήσεις αναδεικνύουν τα αναμφισβήτητα προσόντα σας. Να είναι καλά οι ...δούλοι, που φροντίζουν για όλα τα άλλα...





Με τις πρώτες ζέστες του καλοκαιριού οι Υδροχόοι ανακαλύπτουν ότι οι νύχτες είναι υπέροχα κατάλληλες για να γυρνούν δεξιά κι αριστερά πότε βλέποντας παλιούς φίλους και πότε προσδοκώντας να κάνουν καινούργιους. Η μέρα δεν τους λέει και πολλά εφ’ όσον από φυσικού τους δεν ξέρουν ποτέ τι ώρα είναι –και ποιάς μέρας βεβαίως- αρκεί να έχουν χρόνο στη διάθεση τους για να ασκούν τα περίεργα ενδιαφέροντά τους. Πλησιάζοντας οι μέρες αδείας αρχίζει και τους απασχολεί το θέμα των διακοπών αλλά χωρίς ιδιαίτερο στρες γιατί σίγουρα δεν θα πάνε εκεί που πάνε όλοι. Θα σκεφτούν, θα διαλογιστούν, θα ενημερωθούν για όλα τα εναλλακτικά κέντρα ευεξίας και γαλήνης που υπάρχουν, αλλά ίσως τελικά καταλήξουν στα Κουφονήσια όπου θα συναντήσουν τις/τους πρώην (συζύγους, αρραβωνιαστικούς, σχέσεις) όπως και καινούργιους υπέροχους ενδιαφέροντες ανθρώπους, δηλαδή φυγόδικους, αλκοολικούς, λιποτάκτες, μπατίρηδες αλλά και ζάπλουτους, τρελούς επιστήμονες ή επαναστάτες χωρίς αιτία!)



ΙΧΘΥΕΣ

Μακάρι να είχαν όλοι την τύχη σας! Μπορείτε να επιβιώσετε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Όπου και να βρεθείτε, πάντως, τις μπαγαποντιές σας θα τις κάνετε...





Διακοπές σημαίνει σηκώνομαι με το πάσο μου, δραπετεύω απ’ την καθημερινότητα, δεν έχω να σκεφτώ τίποτα –δηλαδή ότι κάνουν και όλον τον υπόλοιπο χρόνο, ακόμα κι όταν πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά τους. Όπως και να το κάνουμε όμως το καλοκαίρι είναι πιο προσιτό για τη φυσική ανεμελιά και αφηρημάδα που τους χαρακτηρίζει. Αν μετά το Σ/Κ θυμηθούν ότι είναι Δευτέρα, έχει καλώς! Αν όχι γυρνάνε στην ίδια παραλία που ήταν και χθες. Οι διακοπές είναι σημαντικές και σχεδιάζονται αρκετό καιρό πριν αν και όταν φτάσουν στο πολυπόθητο μέρος της επιλογής τους θυμούνται όλα αυτά που ξέχασαν να πάρουν μαζί και που τους ήταν άκρως απαραίτητα. Λατρεύουν τη θάλασσα ακόμα κι αν την βλέπουν από μακριά και κυρίως αν η παραλία διαθέτει σοβαρό beachbar με ενημερωμένο κατάλογο αλκοολούχων ποτών ...ανω των 60 βαθμών.







Φυσικά δεν εξαρτώνται όλα από το Ηλιακό ζώδιο. Καταλυτικό ρόλο μπορεί να παίξουν και η θέση της Σελήνης ή της Αφροδίτης στο γενέθλιο χάρτη σας. Πχ ένας Ζυγός με Αφροδίτη στο Σκορπιό βιώνει στο πετσί του το γνωστό άσμα «...και μαζί και μόνος, ίδιος είναι ο πόνος...» ενώ ο Ταύρος με τη Σελήνη στον Κριό ξεκουνάει πιο εύκολα ιδιαίτερα αν το έπαθλο είναι η ...απόλαυση.

astrology.gr

"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE