Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Νικητής ο Στόνερ στο γκραν πρι της Καταλονίας

Την τρίτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Κέσεϊ Στόνερ στο πέμπτο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα της Καταλονίας. Ο Αυστραλός άφησε πίσω του τον Χόρχε Λορένθο στον εντός έδρας αγώνα για τον Ισπανό. Από την άλλη, ο Μάρκο Σιμοντσέλι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την πολ ποζίσιον, αφού κατά την εκκίνηση έχασε πέντε θέσεις.



Μόλις ένα γύρο, στον πρώτο, κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή ο Χόρχε Λορένθο, πριν δει τη Repsol Honda του Κέσεϊ Στόνερ να τον προσπερνά.



Ο μικρός της Gresini Honda δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, βλέποντας τους Λορένθο και Στόνερ να του παίρνουν την πρωτιά στην πρώτη στροφή. Ωστόσο, ο Ιταλός αναβάτης έχασε αρκετές θέσεις στον πρώτο γύρο.



Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση, αφού από την τρίτη θέση ανέβηκε πρώτος. Ωστόσο, ο ρυθμός της Yamaha δεν του επέτρεψε να κρατήσει πίσω του τον Στόνερ, για περισσότερο από ένα γύρο.



Σαφώς καλύτερη ήταν η εμφάνιση της Yamaha στην πίστα της Καταλονίας με το δίδυμο των αναβατών της να συμπληρώνει το βάθρο, αφού ο Μπεν Σπις ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο φέτος.



13 γύροι πριν την καρό σημαία οι άσπρες σημαίες (σημαίνουν βροχή), ανάγκασαν τον πρωτοπόρο Αυστραλό αναβάτη να μειώσει τον ρυθμό του με αποτέλεσμα να τον πλησιάσει αρκετά ο Λορένθο. Ωστόσο, ο Στόνερ δεν απειλήθηκε.



Η εν λόγω αργοπορία είχε αντίκτυπο στις πίσω θέσεις με τον Καπιρόσι να κερδίζει θέσεις. Δύο θέσεις κατάφερε να κερδίσει ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος πλασαρίστηκε πέμπτος, «κρατώντας» πίσω του τον Μάρκο Σιμοντσέλι.



Αναλυτικά η κατάταξη:



1. Στόνερ, Honda

2. Λορένθο, Yamaha, +2.403

3. Σπις, Yamaha, +4.291

4. Ντοβιτσιόζο, Honda, +5.255

5. Ρόσι, Ducati, +7.371

6. Σιμοντσέλι, Gresini Honda, +11.831

7. Κράτσλοου, Tech 3 Yamaha, +26.483

8. Χέιντεν, Ducati, +33.243

9. Καπιρόσι, Pramac Racing, +43.092

10. Αμπραχάμ, Cardion Ducati, +43.113

11. Μπαρμπερά, Aspar Ducati, +44.224

12. Μπαουτίστα, Suzuki, +45.239

13. Ελίας, LCR Honda, +58.268



Εγκατέλειψαν:



Ντε Πουνιέτ, Pramac Ducati

Αογιάμα, Gresini Honda



ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE