Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ο τύπος σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Οι συγκεντρώσεις των δεκάδων χιλιάδων «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και στις πλατείες των μεγάλων πόλεων, οι προϋποθέσεις που θέτει η τρόικα για τις δόσεις του δανείου, και η νέα φορολογική πολιτική, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

'Ε': 'Υπό απόλυτο ξένο έλεγχο'.

'Επισφαλής είναι κάθε δόση δανείου από εδώ και πέρα, καθώς η τρόικα ορίζει ως προϋπόθεση για τη χορήγησή της την απόλυτη συμμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης στους τριμηνιαίους και ετήσιους στόχους, που θέτει για την οικονομία'.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 'Ωρα μηδέν για τον Γ. Παπανδρέου'.

'Ωρα μηδέν για το Μαξίμου! Ηδη ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για τους επιτηρητές της Τρόικας που θα τοποθετηθούν δίπλα τους για να τους ελέγχουν, σύμφωνα με πληροφορίες'.

ΑΥΡΙΑΝΗ: 'Ο λαός μίλησε η κυβέρνηση του μνημονίου φεύγει'.

'Η κοινωνική πλημμυρίδα της πλατείας Συντάγματος δίνει το τελικό μήνυμα στην κυβέρνησης της Τρόικας: Ο λαός είναι απέναντί της και οι μέρες της είναι μετρημένες, όσους εκβιασμούς ακόμα κι αν εμέσει ο μοιραίος ένοικος του Μαξίμου, ο οποίος, λόγω των σεισμικών εξελίξεων στο πεζοδρόμιο και την καθήλωση τρόμου των βουλευτών του από την έκταση των κινητοποιήσεων, σύρεται σε εκλογές - το πιθανότερο 17 ή 24 Ιουλίου'.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 'Νέα μεταπολίτευση'.

'Με σημαίες, ρυθμικές κραυγές «Ελλάς, Ελλάς» και συνθήματα κατά του ΔΝΤ και των 300 Της Βουλής, οι συγκεντρωμένοι, πιστοί στο πανευρωπαϊκό ραντεβού «Αγανακτισμένων», βούλιαξαν τις πλατείες όλης της χώρας'.

ΕΘΝΟΣ: 'Μνημόνιο οργής από χιλιάδες λαού'.

'Φουντώνει και εξαπλώνεται το κίνημα των «Αγανακτισμένων». Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας από την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας πλημμύρισαν χθες το κέντρο της πρωτεύουσας, διαδηλώνοντας δυναμικά και με εντυπωσιακό παλμό κατά του μνημονίου, των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, της λιτότητας, της ανέχειας και της ανεργίας'.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 'Από τον H1N1 στο E.coli. Ιοί και Βακτήρια τα «αόρατα»φονικά όπλα της Παγκόσμιας Νέας Τάξης'.

'Εδώ και πάνω από ένα χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν γίνει πειραματόζωα των νέων καταστροφικών όπλων μαζικής εξόντωσης που δημιουργούν σε μυστικά εργαστήρια οι σκοτεινές δυνάμεις της Παγκόσμιας Νέας Τάξης που θέλουν να κυριαρχήσουν στο κόσμο'.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 'Προωθούν τον Αλέκο Παπαδόπουλο για πρωθυπουργό εθνικής ενότητας'.

'Εντονη κινητικότητα για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με τη μορφή που το γνωρίζουμε έως σήμερα αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της εκτίμησης (που μένει να αποδειχθεί εκ του αποτελέσματος εάν είναι δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη) ότι τα σημερινά κόμματα έχουν εισέλθει σε φάση μεγάλης κρίσης, ως συνέπεια του δημοσιονομικού αδιεξόδου και της λαϊκής οργής εναντίον δικαίων και αδίκων'.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 'Εθνική αγανάκτηση για το αδιέξοδο του Μνημονίου'.

'Χιλιάδες κόσμου θα σχηματίσουν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω από το Κοινοβούλιο την ημέρα συζήτησης του μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, σύμφωνα με το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης των «Αγανακτισμένων» που έχουν κατασκηνώνει στην πλατεία Συντάγματος. Τον προάγγελο της κατάληψης της Βουλής αποτέλεσε η χθεσινή συγκέντρωση, η οποία χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη μετά την Μεταπολίτευση'.

ΕΣΤΙΑ: 'Εφιαλτικό το πρώτο 20μηνο'.

'Η Κυβέρνησις ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα απίστευτο βίντεο. Επαίρεται ότι μέσα σε 20 μήνες έγιναν στον τόπο μας όσο δεν έγιναν επί ολόκληρα χρόνια! Εν τούτοις, το 20μηνο κατά το οποίο κυβερνά η Κυβέρνησις Παπανδρέου υπήρξε εφιαλτικό. Τέτοια εθνική καταστροφή ουδέποτε είχε επέλθει κατά τις τελευταίες δεκαετίες'.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 'Ο μεγάλος θυμός'.

'Δεκάδες χιλιάδες «αγανακτισμένοι» πολίτες διαδήλωσαν χθες, ημέρα πανευρωπαϊκής αντίδρασης στην εφαρμοζόμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική'.

ΤΑ ΝΕΑ: 'Μηνύματα και διλήμματα'.

'Ηχηρό μήνυμα κόντρα στα μέτρα του Μνημονίου, την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο έστειλαν τουλάχιστον 100.000 πολίτες από την Πλατεία Συντάγματος και δεκάδες χιλιάδες ακόμη που συγκεντρώθηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων'.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 'Αντάρτικο ξεκινά ο Π. Ψωμιάδης'.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: 'Νέοι φόροι στα ακίνητα'.

'Στο τραπέζι του σημερινού άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί η πρόταση του Γ. Παπακωνσταντίνου για μείωση του αφορολόγητου ορίου στην ατομική ακίνητη περιουσία από τις 400.000 στις 100.000 ευρώ. Αν ισχύσει η ρύθμιση, θα πληρώσουν φόρο πολλοί μικροϊδιοκτήτες'.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 'Με γρήγορες διαδικασίας τα νέα φορολογικά μέτρα'.

'Από τον Ιούλιο, θα γίνουν αισθητά τα νέα μέτρα που περιέχει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με αρχή την αύξηση της παρακράτησης για τους μισθωτούς και (πρόωρα) συνταξιούχους, τις περικοπές μισθών στο Δημόσιο, με το νέο μισθολόγιο, και την κλιμάκωση της επιβολής των αυξήσεων στην έμμεση φορολογία, από τα τσιγάρα, μέχρι και την εξίσωση της φορολογίας των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης'.
Sourta-ferta
"