Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τι έχεις ρε Λεμπρόν;

Η δεύτερη ήττα των Χιτ στους τελικούς του ΝΒΑ από τους Μάβερικς (με 86-83) δεν ήρθε επειδή ...


γλίστρησε η μπάλα από τα χέρια του Ουέιντ στο τέλος, ούτε επειδή ο Νοβίτσκι έβαλε στο τέλος ένα κρίσιμο καλάθι. Πολύ απλά, ήρθε γιατί «έλειπε» ο Λεμπρόν Τζέιμς.











Ο «King» ήταν σκιά του εαυτού του, πραγματοποίησε το χειρότερό του παιχνίδι στη σεζόν και σημείωσε αρνητικό ρεκόρ πόντων (μόλις 8) στην καριέρα του!



Οι Χιτ είδαν τον Κρις Μπος (24 πόντοι) να είναι –όπως πάντα- καλός στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο να ψιλοεξαφανίζεται. Παρόλα αυτά ήταν ότι καλύτερο είχαν να δείξουν οι Χιτ στον 4ο τελικό μετά φυσικά τον Ντουέιν Ουέιντ. Ο «Flash» ήταν για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι ο καλύτερος της ομάδας του, αλλά όπως και στο δεύτερο παιχνίδι, η σχεδόν τέλεια εμφάνισή του και οι 32 πόντοι του δεν μετουσιώθηκαν σε νίκη. Κι αυτό, γιατί στην τελική, έλειπε ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να ολοκληρωθεί το παζλ της νίκης.







Το τελευταίο κομμάτι, λοιπόν, ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς, που στην ουσία ήταν ωσεί παρών! Ο 'King' είχε 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ, μερικές καλές άμυνες, αλλά όταν μιλάμε για τον «Βασιλιά» είναι αδιανόητο να βλέπουμε ότι είχε μόλις 8 πόντους. Αυτό που προβληματίζει όμως, είναι ότι πήρε μόλις 11 προσπάθειες σε όλο το παιχνίδι, ενώ και στο προηγούμενο πάλι λίγες ήταν οι φορές που ανέλαβε να τελειώσει την επίθεση.







Μοιάζουν τελικά τα «μάγια» όλου του ΝΒΑ στον Λεμπρόν να πιάνουν τόπο, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σχεδόν άπαντες δεν θέλουν να πάει το δαχτυλίδι προς Μαϊάμι μεριά, μετά την περίφημη “The Decision” του καλοκαιριού!







Άξιο αναφοράς ότι η χειρότερη επιθετική συγκομιδή του σούπερ σταρ των Χιτ, ήρθε λίγο μετά τη δημόσια δήλωση του ίδιου πως είναι αδύνατον κάποιος να τον σταματήσει... Μοιάζει λίγο ειρωνικό, αλλά αυτή τη φορά στη συνέντευξη Τύπου (που επικεντρώθηκε στην αγωνιστική κατάσταση του «King») μετά το δεύτερο παιχνίδι στο Ντάλας ο Τζέιμς παρουσιάστηκε με απολογητική διάθεση.







«Δεν έπαιξα καλά και οφείλω να βελτιωθώ. Προσπάθησα να αξιοποιήσω τους συμπαίκτες μου, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να βάλω αλλά κυρίως να δοκιμάσω περισσότερα σουτ στο τέλος του παιχνιδιού. Δεν θα με πείραζε τόσο πολύ αν είχα βάλει 8 πόντους και είχαμε νικήσει αλλά χάσαμε και η ήττα είναι που με εκνευρίζει περισσότερο. Είναι θέμα διάθεσης και η αλήθεια είναι ότι νιώθω πως έχω αυτοπεποίθηση, απλά δεν μου βγήκε το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι στο επόμενο θα είμαι πιο επιθετικός, άρα και καλύτερος» τόνισε σχετικά.







Τον σούπερ σταρ του έσπευσε να «καλύψει» και ο προπονητής, Έρικ Σποέλστρα, που σχολιάζοντας την απόδοσή του, είπε αναλυτικά: «Η αλήθεια είναι πως ήταν έξω από τα νερά του. Νομίζω πως απλά ήταν μία κακή βραδιά για αυτόν. Από το επόμενο παιχνίδι θα είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς που ξέρουμε όλοι γιατί τον χρειαζόμαστε και μάλιστα πάρα πολύ».



bettv.gr

"