Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πότε σταματήσαμε να φοβόμαστε να πάμε επίσκεψη στη Βίλα των Οργίων;

Πότε σταματήσαμε να φοβόμαστε να πάμε επίσκεψη στη "Βίλα των Οργίων";Εκεί δηλαδή όπου διαπράττονταν εγκλήματα και, συγκεκριμένα, αυτό της μοιχείας...







Από την σύσταση, ακόμα, του νέου ελληνικού κράτους η μοιχεία θεωρείτο ποινικό αδίκημα και, συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νόμο ήταν πλημμέλημα.



Η ποινή ήταν ένα έτος φυλάκισης αλλά το έγκλημα διωκόταν μόνο με έγκληση του παθόντος συζύγου και παρέμενε ατιμώρητο με την ανοχή και τη συναίνεση του παθόντος συζύγου, επίσης.



Για να τιμωρηθούν, πάντως, οι δράστες έπρεπε να συλληφθούν επ' αυτοφώρω (όπως ακριβώς στην κωμωδία ου Ντίνου Δημόπουλου «Η βίλα των οργίων», παραγωγής 1964, με πρωταγωνιστές τους Λάμπρο Κωνσταντάρα και Διονύση Παπαγιαννόπουλο). Όλα αυτά



Όλα αυτά ίσχυσαν μέχρι το 1982 όταν η κυβέρνηση εφάρμοσε διάφορες αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο παρά τις αντιρρήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος που υποστήριξε πως η αποποινικοποίηση της μοιχείας θα κλόνιζε τα θεμέλια του γάμου. Η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου δεν πτοήθηκε από τις συναινέσεις του κλήρου και κατήργησε το άρθρο 357 του Ποινικού Κώδικα αποποινικοποιώντας τη μοιχεία.



http://www.queen.gr

"