Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Στο μέλλον τα πάντα θα γίνονται μέσα από τα κινητά!!!

Όσα περισσότερα γνωρίζουμε για εσάς, τόσο καλύτερα μπορούμε να σας βοηθήσουμε!...
Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, περιέγραψε μέσα σε μια πρόταση το ζητούμενο για τις εταιρείες που πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις. ....




Σε μια αγορά που σε λίγα χρόνια θα φτάσει στα όρια του κορεσμού όσον αφορά τον αριθμό των χρηστών (οι οποίοι σημειωτέον αποστρέφονται τις ακριβές χρεώσεις και αναζητούν όλο και φθηνότερες -μηδέ και δωρεάν λύσεις, όπως καταδεικνύει το οικοσύστημα των εφαρμογών), οι διαδικτυακοί γίγαντες αναζητούν νέους τρόπους για να κινήσουν το χρήμα και να αποκομίσουν κέρδη.





Και βέβαια, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι το μέλλον ανήκει στις φορητές συσκευές και στην ασύρματη δικτύωση σε κάθε σημείο, κάθε στιγμή.




Σε μια απολαυστική ομιλία στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κινητής Τηλεφωνίας, ο CEO της εταιρείας που έκανε το όνομά της συνώνυμο της αναζήτησης, άνοιξε ένα παράθυρο στο αύριο... “Είναι οριστικό”, είπε, “το παιχνίδι πλέον παίζεται στις φορητές συσκευές και στις εφαρμογές τους. Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι πωλήσεις φορητών συσκευών ξεπέρασαν παγκοσμίως αυτές των υπολογιστών. Τα νέα γρήγορα δίκτυα, όπως το LTE, προσφέρουν δυνατότητες που ούτε και μπορούσαμε να τις φανταστούμε. Οι κατασκευαστές σκέφτονται ''πρώτα τα φορητά'' γιατί γνωρίζουν ότι εκεί είναι η ανάπτυξη και πάνε εκεί όπου βρίσκεται το χρήμα”.




Επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι, με την προαπαιτούμενη συναίνεση των χρηστών, οι εταιρείες προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες πληροφορίες για τις συνήθειες, τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τις καταναλωτικές προτιμήσεις του κάθε χρήστη, προκειμένου να του παρέχουν στοχευμένα και πιο γρήγορα το περιεχόμενο που αναζητά, ο Eric Schmidt έκλεισε το μάτι προς την πλευρά του facebook και ταυτόχρονα παραδέχτηκε πως η συνεχής αυτή καταγραφή της κάθε προσωπικής μας στιγμής προκαλεί δικαιολογημένα φόβο: “Ξέρω ότι είστε τρομαγμένοι και ενθουσιασμένοι μαζί. Η συζήτηση για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων κάθε χρήστη είναι υγιής. Σκεφτείτε, όμως, ταυτόχρονα ότι η τεχνολογία και η δημοσιοποίηση στοιχείων βοηθά στη διαφάνεια, στον έλεγχο των κυβερνώντων. Στην Αίγυπτο η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για να ακουστεί η φωνή του λαού. Αυτό που συμβαίνει με το διαδίκτυο, μερικές φορές, δεν μπορεί να προβλεφθεί”.




Ξεδιπλώνοντας την ατζέντα του, ο mr Google, τόνισε ότι το μέλλον βρίσκεται σε εφαρμογές που θα μας βοηθήσουν να γνωρίζουμε νέα πράγματα και ανθρώπους και έφερε για παράδειγμα την περίπτωση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών: “Το κινητό μας τηλέφωνο μπορεί να φροντίζει την υγεία μας, γιατί είναι πάντα εκεί, το έχουμε συνεχώς δίπλα μας. Αν κάποιος γνωρίζει τεχνικές ανάνηψης και το έχει δηλώσει και κάποιος άλλος κοντά του χρειαστεί επείγουσα βοήθεια θα μπορεί να τον ειδοποιεί”.




Παράλληλα, μιλώντας για το ζητούμενο των οικονομικών μεγεθών που είναι το κέρδος, επεσήμανε ότι οι φορητές συσκευές ανοίγουν την αγορά σε νέους χρήστες, που προηγούμενα δεν είχαν επαφή με τους υπολογιστές και επέμεινε στη χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσου πραγματοποίησης οικονομικών συναλλαγών, με ασφάλεια. “Το κινητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια ασφαλής πηγή πληρωμών. Επιπλέον, μπορούμε να ενημερωνόμαστε ανά πάσα στιγμή για προσφορές και εκπτώσεις που βρίσκουμε στον δρόμο μας. Η ταχύτητα στις πληρωμές είναι επίσης σημαντική και πλέον εξασφαλισμένη. Αυτός είναι ένας τομέας με μεγάλες ευκαιρίες για μπίζνες”.




Ακόμα, ερωτώμενος σχετικά με τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Microsoft και Nokia, παραδέχτηκε ότι θα ήθελε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων να είχε επιλέξει το Android, λέγοντα μάλιστα ότι η συζήτηση για μια μελλοντική συνεργασία παραμένει ανοιχτή. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Microsoft, χαρακτηρίζοντας την ως τον μεγάλο ανταγωνιστή: “Εχει το χρήμα, τη δύναμη και τη λάμψη. Αντίθετα το facebook δεν μας επηρεάζει σε κάτι”.

"