Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ράλι Ακρόπολις: Πραγματοποιήθηκε η τελετή εκκίνησης

Με φόντο τον Παρθενώνα έγινε το βράδυ της Πέμπτης (16/6) η Τελετή Εκκίνησης του 57ου Ράλι Ακρόπολις, ή 'Ράλι των Θεών', όπως είναι το σλόγκαν το οποίο επέλεξαν οι διοργανωτές για φέτος.


Πλήθος κόσμου αψήφησε τη βροχή και έδωσε το παρόν, παρακολουθώντας τα 41 πληρώματα να περνούν από τη ράμπα.

Λίγο νωρίτερα οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου της Ακρόπολης, ενώ σε εκδήλωση που έγινε σε εστιατόριο της περιοχής, υπέγραψαν αυτόγραφα στους θαυμαστές τους.

Ολα αυτά ενόψει της έναρξης του ράλι, που θα γίνει στις 07:00GR το πρωί της Παρασκευής (17/6).

Οι έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας περνούν από τους νομούς Βιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, με πρώτη τη μήκους 23,6 χλμ. 'Θήβα 1', με ώρα έναρξης στις 09:08GR.

Πέρα από τις δυσκολίες των ειδικών, οι περισσότεροι οδηγοί έδειχναν προβληματισμένοι για την έλλειψη κανονικού service το μεσημέρι, παρά μόνο ενός remote service στα Καμένα Βούρλα. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανικοί δεν θα έχουν τα μέσα και το χρόνο για να επέμβουν δραστικά στα αγωνιστικά και να δουλέψουν σε βάθος στις επισκευές τυχόν ζημιών.

Οσον αφορά την τελετή εκκίνησης, οι πρωταγωνιστές του WRC εμφανίστηκαν ενθουσιασμένοι με την επιλογή της τοποθεσίας κάτω από την Ακρόπολη.

Ενας από τους πιο αγαπημένους του κοινού, Κίμι Ράικονεν, δήλωσε χαρακτηριστικά:' Είναι πολύ ωραίο το μέρος εδώ, με ωραία θέα. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα. Υπάρχουν σκληρές ειδικές στο πρόγραμμα και θα δούμε πώς θα τα πάμε'.

"