Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Κάμερα απαθανάτισε "φάντασμα" σε φυλακές του Μεσαίωνα!!!

"Μια περίεργη φιγούρα, που μοιάζει με σκιά ανθρώπου απαθανατίστηκε σε φωτογραφία, που τράβηξαν...



επισκέπτες δικαστηρίου, όπου καταδικάζονταν και εκτελούνταν κάθε είδους εγκληματίες στη Βρετανία κατά το Μεσαίωνα.

Το εν λόγω δικαστήριο, που...

σήμερα είναι μουσείο, ονομάζεται “Galleries of Justice” και βρίσκεται στο Nottingham, λέγεται ότι είναι ένα από τα πλέον στοιχειωμένα μέρη της Μεγάλης Βρετανίας.



Μεγάλος αριθμός ληστών, δολοφόνων και άλλων εγκληματιών δικάστηκαν, καταδικάστηκαν, φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν μέσα στα όρια των τειχών του.



Σύμφωνα με την Telegraph, δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες του μουσείου, που δήλωσαν, πως κατά την επίσκεψή τους έγιναν μάρτυρες τρομακτικών και ανατριχιαστικών εμπειριών, είτε επρόκειτο για ιπτάμενες σφαίρες είτε για περίεργες μυρωδιές είτε για το άκουσμα κλειδιών, που “κροτάλιζαν”.



Αυτή τη φορά, ένα ζευγάρι υποστηρίζει ότι βίωσε μία υπερφυσική εμπειρία, φωτογραφίζοντας ένα φάντασμα που έχει στοιχειώσει τα υπόγεια μπουντρούμια του κτιρίου.



Η Christine Spice και ο σύντροφός της, Denyer, επισκέφτηκαν το άλλοτε δικαστήριο – φυλακή τον περασμένο μήνα.



Όταν αργότερα είδαν τις φωτογραφίες που τράβηξαν στο μουσείο, παρατήρησαν κάτι, που όπως η ίδια είπε, “έμοιαζε με μία αέρινη μάζα, ενός λευκού και σατανικού άνδρα”.



Μάλιστα, μία οπτασία, που μοιάζει με τη σκιά ενός μικρού παιδιού, φαίνεται πως απαθανατίστηκε σε φωτογραφία, που τράβηξε με το κινητό της.



“Ο Denyer κι εγώ αποφασίσαμε να κάνουμε μία επίσκεψη στο μουσείο. Είμαστε και οι δύο πνευματικοί άνθρωποι και μπορούσαμε να διακρίνουμε την ύπαρξη πνευματικής παρουσίας στο χώρο. Όταν πήγαμε να δούμε τους λάκκους, αισθάνθηκα αμέσως μία εχθρική και άκρως αρνητική παρουσία”, είπε η κα Spice.



“Είπα στο σύντροφό μου ότι δεν αισθανόμουν άνετα και ότι ήθελα να φύγω, γιατί διαισθανόμουν κίνδυνο. Η καρδιά μου χτυπούσε πιο δυνατά. Ένιωθα πολύ φοβισμένη. Τα πάντα γύρω μας μύριζαν μούχλα και όλο το μέρος ήταν γενικά πολύ αφιλόξενο. Ένιωσα τόσο φόβο, που έτρεξα έξω”.



“Η παρουσία μίας ύπαρξης τόσο σατανικής ήταν κάτι που δύσκολα μπορώ να περιγράψω με λόγια. Μόλις βγήκαμε έξω και είδαμε τη φωτογραφία, είδαμε τη σκιά, που προκαλούσε όλη την αρνητική αύρα”, δήλωσε η ίδια.







Στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα το μουσείο, λειτουργούσε δικαστήριο από το 1375 μέχρι το 1449, οπότε λειτουργούσε και ως φυλακή.



Ήταν το μοναδικό μέρος στη Βρετανία, όπου οι κάθε λογής παραβάτες του νόμου δικάζονταν, καταδικάζονταν, φυλακίζονταν και εκτελούνταν, με κάποιες από τις εκτελέσεις να πραγματοποιούνται στην είσοδο του κτιρίου.



Στο μουσείο διατηρούνται όπως ακριβώς ήταν τα κελιά, τα μπουντρούμια και δύο αίθουσες, όπου διεξάγονταν δίκες.



Ο Tim Desmond, υπεύθυνος του μουσείου είπε : “Το προσωπικό του μουσείου είναι συνηθισμένο στο άκουσμα υπερφυσικών εμπειριών από πολλούς επισκέπτες, κάτι που δε μας εκπλήσσει, μιας και μιλάμε για ένα μέρος ιδιαίτερα φορτισμένο, αν αναλογιστεί κανείς την ιστορία του.



Αυτό που είναι πολύ παράξενο όμως, είναι ότι πολλοί μας στέλνουν τις φωτογραφίες που τράβηξαν κατά την επίσκεψή τους. Όσο σκεπτικιστής κι αν είσαι, είναι πολύ δύσκολο να αγνοήσεις αυτό που βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια”...

cosmo.gr







"