Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ιτούδης: Αξίζει τον κόπο

"http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/0d8b3c108c2670fd3a05cf09d4ebb359_L.jpg?timestamp=943912800Στο σεμινάριο της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη...

αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Ιτούδης.





Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού μίλησε στον «Nova Sport Fm 94,6».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαστε και πάλι στη Βαρκελώνη -που, φυσικά, μας ξυπνάει όμορφες μνήμες- στο ετήσιο σεμινάριο της Ευρωλίγκας, «Clinic». Είμαστε ομιλητές, εγώ και ο Ομπράντοβιτς, αλλά και μεταξύ άλλων, οι Μεσίνα και Πασκουάλ. Αξίζει τον κόπο. Σήμερα ήμασταν όλη μέρα στο γήπεδο. Μιλήσαμε εγώ και ο Ζέλικο. Εγώ αναφέρθηκα στη διαχείριση των παικτών και τους στόχους μιας ομάδας και ο κόουτς έκανε μαθήματα πικ εν ρολ, ανέπτυξε, γενικά, τη φιλοσοφία του για το μπάσκετ. Κάναμε μία προπόνηση του Παναθηναϊκού, με πολλές ασκήσεις και συγκεκριμένους στόχους. Στο παρκέ, βέβαια, με μία ομάδα 12 παιδιών. Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον για τους συναδέλφους, καθώς είναι σημαντικό, όταν είσαι σε μία θέση που αποδέχεσαι και απορρίπτεις πράγματα, να ακούς. Ωστόσο, δεν μπορείς να δείξεις σε τρεις-τέσσερις παραδόσεις όλη τη δουλειά που γίνεται σε μία σεζόν. Θεωρώ, πάντως, ότι το γεγονός πως οι συνάδελφοι ήταν σκυμμένοι και σημείωναν στα τετράδιά τους όλη την ώρα, είναι σημαντικό. Έχουμε να κάνουμε με προπονητές απ' όλο τον κόσμο! Από Παναμά, Τσεχία, Σκόπια, Κύπρο, Πορτογαλία, Ιταλία, Ρωσία… Από πάρα πολλές χώρες. Μπορεί να ενστερνιστούν ή όχι τις απόψεις μας, αλλά το γεγονός και μόνο ότι προβληματίζονται και συζητούν, είναι καλό. Το πιο σημαντικό από όλα, δηλαδή, είναι το ότι έχεις τη δυνατότητα να ερεθίσεις το μυαλό σου».

Σχετικά με τον προγραμματισμό του «τριφυλλιού» για την προσεχή σεζόν, ο Ιτούδης είπε: «Η συνάντηση θα γίνει στο μέλλον. Δεν ξέρω πότε ακριβώς, αλλά θα γίνει… Ό,τι και να πούμε, θα είναι πρόωρο. Ας περιμένουμε λίγο… Ο Παναθηναϊκός έχει δέκα εν ισχύ συμβόλαια παικτών. Όσο για τις φήμες περί ενδιαφέροντος για παίκτες, είναι λογικό να υπάρχουν, αλλά είναι νωρίς ακόμη».

onsports




"