Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Συγκέντρωση-ρεκόρ στο Σύνταγμα

Δεκάδες χιλιάδες μικροί και μεγάλοι «Αγανακτισμένοι» από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και πραγματοποίησαν την πιο μεγάλη ειρηνική διαμαρτυρία της νεότερης ιστορίας της χώρας. Η συγκέντρωση κατά της λιτότητας ήταν η 2η πανευρωπαϊκή αφού το ίδιο έκαναν και την προηγούμενη Κυριακή. Στο Σύνταγμα υπήρχαν ελληνικές, πορτογαλικές, ισπανικές και άλλες σημαίες. Οι γύρω δρόμοι είχαν κλείσει και είχαν τοποθετηθεί κάγκελα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι επιτροπές εκπροσώπησης των 'Αγανακτισμένων' πολιτών οργάνωσαν λαϊκή συνέλευση για να ακουστούν απόψεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, αλλά και εκατοντάδων μοτοσικλετιστών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των 'Αγανακτισμένων', και στην πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση, από όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα των 'Αγανακτισμένων', πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους.

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Λαμίας, στην πλατεία Πάρκου της πόλης. Μαζί τους και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι απέκλεισαν με τα φορτηγά το κέντρο της Λαμίας.

Στην Ισπανία, χιλιάδες 'Αγανακτισμένοι' παραμένουν στην πλατεία της Μαδρίτης 'Πουέρτα ντελ Σολ'. Συνολικά, έχουν στηθεί καταυλισμοί από σκηνές σε 56 μεγάλες πλατείες, σε όλη την Ισπανία.


ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE