Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα!

106 δράσεις καθαρισμού παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών σε όλη την Ελλάδα...


Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί δράσεις από 13 Περιφέρειες, 73 Δήμους και 60 φορείς. Υπό την αιγίδα του...





Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, και με την υποστήριξη των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτισμού & Τουρισμού, αναδεικνύονται όλες τις δράσεις στην ιστοσελίδα http://cleanday.ypeka.gr



Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων.
Το απόγευμα θα ακολουθήσει το Green Party 2011, ενός νέου οικολογικού θεσμού που διοργανώνει συγκεκριμένα ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Θα πραγματοποιηθούν 36 εικαστικές παρεμβάσεις στην πρόσοψη του κτηρίου της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά στις Σέρρες.



Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θέτει υπό την αιγίδα του δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος.



Μουσεία, βιβλιοπωλεία και κέντρα πολιτισμού ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται μικρούς και μεγάλους για να τους ξεναγήσουν σε 30 διαφορετικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.



Την ίδια ημέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί επίσης, ποδηλατική διαδρομή, από το Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής)
έως τη θάλασσα του Φαλήρου, με την υποστήριξη των Υπουργείων Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και του Αττικό Μετρό ΑΕ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.



Η Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας θα κάνει την πρώτη πεταλιά στη σηματοδοτημένη με κώνους διαδρομή η οποία θα παραμείνει στην αποκλειστική διάθεση των ποδηλάτων για έξι ώρες (από 11:00 έως 18:00).



Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής:



11:00 - 15:00



Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής) - Βασιλέως Κωνσταντίνου -Βασιλίσσης Όλγας - Βασιλίσσης Αμαλίας- Λεωφόρος Συγγρού-παράδρομος Συγγρού-Εσπλανάδα-Πλατεία Νερού (Φάληρο).



15:00-18:00



Πλατεία Νερού (Φάληρο)-Εσπλανάδα-υπόγεια διάβαση Λεωφ. Συγγρού-παράδρομος Λεωφ. Συγγρού-Μετρό Φιξ



Τα ποδήλατα θα κυκλοφορούν ελεύθερα
στο μετρό και στο τμήμα της διαδρομής - όπου υπάρχουν λεωφορειολωρίδες - θα δοκιμαστεί η αρμονική συνύπαρξη των ποδηλάτων με τα λεωφορεία.



Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Κυριακή 5 Ιουνίου, ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας - ομάδες πολιτών, οικογένειες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δήμοι, περιφέρειες και στέλνουμε ένα μήνυμα δράσης για το περιβάλλον.



ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE