Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Δεύτερο πανευρωπαϊκό ραντεβού για τους «Αγανακτισμένους»

Δεύτερο πανευρωπαϊκό ραντεβού για τους «Αγανακτισμένους»Σήμερα θα διεξαχθεί η δεύτερη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση...


των «Αγανακτισμένων», με τους διαδηλωτές να συνεχίζουν το Σάββατο για ενδέκατη μέρα τις κινητοποιήσεις τους στην πλατεία Συντάγματος, στον Λευκό Πύργο και σε πολλά σημεία στην Ελλάδα.


Μία ημέρα πριν την πραγματοποίηση του δεύτερου μεγάλου πανευρωπαϊκού ραντεβού, που αναμένεται, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, να είναι ανάλογο ή και μεγαλύτερο σε όγκο από αυτό της περασμένης Κυριακής, το σκηνικό ήταν γνώριμο στην πλατεία Συντάγματος.



Στα «ορεινά», επί της Αμαλίας, Έλληνες πολίτες όλων των ηλικιών διαμαρτύρονταν κρατώντας ελληνικές σημαίες, κατά των πολιτικών, του μνημονίου, των τραπεζών, της τρόικα.



Στα «πεδινά», επί της πλατείας Συντάγματος, ομάδες αυτοοργάνωσης, επεξεργάζονταν προτάσεις με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες. Στη θεματολογία τους έχουν προστεθεί και αντιδράσεις για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που αναμένεται να ψηφιστεί από την κυβέρνηση το προσεχές διάστημα, ενώ έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του.



Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες από όλη τη χώρα να δώσουν το παρών με Έλληνες από την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα και άλλες πόλεις της χώρας να έρχονται με πλοία και λεωφορεία για να ενωθούν με τους χιλιάδες Αθηναίους.



Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται «από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου», καθώς και «πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου», όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.



Στην Ισπανία, το κίνημα των νεαρών «αγανακτισμένων πραγματοποιεί συνέλευση στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης για να αποφασίσει τη συνέχεια που επιθυμεί να δώσει στις κινητοποιήσεις του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυριακάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Διαδικτύου σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι Ισπανοί Indignados.



ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE