Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Υπνος και ξενοδοχειο

Το βασικό και κοινό χαρακτηριστικό των ξενοδοχείων είναι ότι προσφέρουν διανυκτέρευση για ύπνο. Ορισμένα ξενοδοχεία επιθυμώντας να διαφοροποιηθούν
, μετέτρεψαν τον απλό ύπνο σε εγγύηση καλού ύπνου και όνειρα γλυκά.

Αρχικά δημιουργήθηκε το μενού με μαξιλάρια. Μια λίστα από διαφορετικά είδη και υλικά μαξιλαριών, από την οποία ο πελάτης μπορεί να διαλέξει και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ύπνου του. Ενδεικτικά:

Με φτερά ή πούπουλα χήνας, πολύ μαλακά και εύκαμπτα, γιατί το υλικό που περιέχουν κινείται ελεύθερα μέσα στο κάλυμμα προς όλες τις κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να προσαρμόζονται στον αυχένα, στην πλάτη ή στη μέση χωρίς να πιέζουν, εξασφαλίζοντας στήριξη και άνεση.

Από λάτεξ, είναι αφρώδες και θεωρείται 100% φυσικό προϊόν. Τα μαξιλάρια από λάτεξ είναι εύκαμπτα και διαθέτουν ομοιόμορφες ανοιχτές κυψέλες που διευκολύνουν τον αερισμό τους. Επίσης, υπάρχουν μαξιλάρια από κυψελωτό λάτεξ, με επιπλέον τρύπες σε σχήμα μολυβιού, για ακόμη καλύτερο αερισμό.

Από πολυεστέρα ή αφρολέξ, είναι γεμισμένα με αυτά τα συνθετικά υλικά.

Μια λύση ανάγκης για όσους υποφέρουν από αλλεργίες.

Από αφρό... μνήμης Είναι ένα υλικό που σχεδιάστηκε για τις ανάγκες του διαστημικού προγράμματος της NASA. Ο αφρός μνήμης (memory foam) έχει την ιδιότητα να διατηρεί την θερμοκρασία αλλά και την μορφολογία του σώματος, εκμηδενίζει τις πιέσεις που ασκούνται στο κεφάλι και στον αυχένα, ενώ χαλαρώνει τους μυς. Επιπλέον, επειδή είναι ελαστικός, «αγκαλιάζει» τον αυχένα και το κεφάλι. Θεωρείται 100% υποαλλεργικό προϊόν.

Μαξιλάρια ανατομικά σχεδιασμένα. Κατασκευάζονται με ειδικές προδιαγραφές, ώστε να ακολουθούν τις καμπύλες του αυχένα και του κεφαλιού για να προσφέρουν πλήρη στήριξη και άνεση.

Βιομαγνητικό μαξιλάρι, το οποίο περιέχει 28 ενεργούς μαγνήτες (μελέτες έχουν δείξει ότι η μαγνητική ενέργεια βοηθάει σε αυχενικά προβλήματα, σε πονοκεφάλους, καθώς επίσης βοηθάει στη χαλάρωση από αγχωτικές καταστάσεις και χαρίζει ευκολότερο ύπνο). Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από εγκύους, από άτομα με βηματοδότη ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή εμφυτευμένη στον οργανισμό καθώς επίσης και από άτομα σε ανοσοκαταστολή.

Μαξιλάρι Shakti,(acupressure) σουηδικό μαξιλάρι με πολλές ίσες προεξοχές. Χρησιμοποιείται κυρίως στη Yoga.

Με νερό, ζεστό ή κρύο για τις ανάλογες απαιτήσεις.

Φυσικά από την λίστα δεν παραλείπονται τα μαλακά ή σκληρά μαξιλάρια, με σατέν επενδύσεις, ειδικό για όσους ροχαλίζουν κα.

Επίσης, ορισμένα καινοτόμα ξενοδοχεία διαθέτουν μενού ύπνου, από το οποίο ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει μία ή παραπάνω επιλογές. Συνήθως περιλαμβάνει γάλα με μπισκότα, τσάι λεβάντας, CD με ειδική μουσική χαλάρωσης, αυχενικό χαλαρωτικό μασάζ, πουγκί από βότανα και αρωματικές χάντρες, τα οποία βοηθάνε στον ύπνο και τοποθετούνται άλλοτε δίπλα στο κρεβάτι και άλλοτε μέσα στο μαξιλάρι, μάσκα ματιών ύπνου, θερμαντική αλοιφή για τα κρύα πόδια γυναικών, μέχρι και κουκλάκι αγκαλιάς.

Στο La Mansion del Rio στο San Antonio, τοποθετούνται κατά το turn down service χειροποίητα παραδοσιακά κουκλάκια, τα όποια λέγεται ότι απορροφούν τις αρνητικές σκέψεις και τις εξανεμίζουν με την βοήθεια του φεγγαριού.



http://www.hotelwalker.gr/