Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Διαμαντίδης: Δεν τον έβαζαν να παίξει ούτε στη γειτονιά του..

«Ξεπέρασε τις προσδοκίες»
Εκτενές αφιέρωμα στο Δημήτρη Διαμαντίδη φιλοξενεί η εφημερίδα «Goal»...
στο οποίο αποκαλύπτεται πως όταν ξεκίνησε την καριέρα του δεν τον έπαιρναν ούτε καν στη Μικτή ΕΚΑΣΔΗΜ
!



Ο πρώτος προπονητής του, Γιάννης Δημητριάδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Δημήτρης είχε καλά στοιχεία, με τα οποία έβγαζες το συμπέρασμα πως υπό κάποιες προϋποθέσεις μπορούσε να κάνει σπουδαία πράγματα. Είχε καλό σουτ και κυρίως ένστικτο από τότε».



Ωστόσο, δεν επιλέχθηκε σε καμία Εθνική όσο ήταν στην Καστοριά, μια και: «Τον απέρριπταν συνέχεια. Μας έλεγαν πως δεν είναι γρήγορος, πως δεν είναι δυνατός, ήταν ανίκανοι να δουν το ταλέντο του. Το παιδί, ενώ φαινόταν πως είχε πολύ καλά στοιχεία, δεν το έπαιρναν ούτε στη Μικτή εδώ της περιοχής μας, της ΕΚΑΣΔΗΜ. Δεν τον επηρέασε καθόλου, όμως. Ξέρεις τι συμβαίνει; Αργότερα, όταν ήθελε να ανοίξει τα φτερά του και έδειχνε έτοιμος για μεταγραφεί, όταν πήγαινες στις ομάδες κάποιοι προπονητές ρωτούσαν:



«Έχει παίξει σε καμιά Εθνική;». ένας τον πίστεψε και τον βοήθησε πραγματικά, ο Κώστας Πιλαφίδης». Ο Γιάννης Δημητριάδης αποκάλυψε επίσης πως δοκιμάστηκε από τον ΠΑΟΚ, αλλά του είπαν «είναι καλός, όμως όχι για τον ΠΑΟΚ», ενώ η ΑΕΚ δεν δέχθηκε να τον δει καν!





Από την πλευρά του, ο Κώστας Πιλαφίδης επεσήμανε: «Ήταν ένα ψηλό παιδί, τεχνικά κάπως αδύναμο, θα έλεγα ατσούμπαλο. Αυτό που κυρίως αρχικά μου άρεσε πάνω του ήταν πως είχε θετική σκέψη, θετική συμπεριφορά, έδειχνε να αγαπάει αυτό που έκανε. Δούλεψε πολύ με ιδιαίτερη προσήλωση σε όσα του έλεγα. Από το Δημήτρη εκείνης της εποχής δεν νομίζω πως κανείς προπονητής θα μπορούσε να εντυπωσιαστεί, υπήρχαν απλώς κάποια θετικά στοιχεία πάνω του. Ένα από αυτά ήταν η αίσθηση του χώρου που είχε μέσα στο γήπεδο.



Κάτι επίσης που αντιλήφθηκα στην πορεία ήταν η ευφυΐα του. Ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας. Αναρωτιόταν και ο ίδιος αν θα μπορούσε να τα καταφέρει, αν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της κατηγορίας. «Αν τα κάνεις σωστά αυτά», του είχα πει, «θα παίξεις στην Α1 και κι ας βάζεις και 4 πόντους. Δεν ξέρω αν θα παίζεις βασικός πλέι μέικερ, όμως θα έχεις δουλειά στην κατηγορία». Άκουγε, καταλάβαινε. Κάποια στιγμή απελευθερώθηκε και, όπως σας είπα, ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας».



onsports.gr