Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η Συνταγή της Ημέρας!

Πίτσα New Yorker!
Συνταγή για 4 άτομα





Υλικά:



Ζύμη:

1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά

2/3 φλιτζανιού ζεστό νερό (όχι καυτό)

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

2 κουταλιές ελαιόλαδο





Toppings:

3/4 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας

1/2 φλιτζανιού χοντροκομμένο κρεμμύδι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

1/2 φλιτζάνι τριμμένο σκληρό τυρί (κατά προτίμηση πεκορίνο ή γραβιέρα)

1/4 φλιτζανιού χοντροκομμένο φρέσκο βασιλικό

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (σε σκόνη)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο



Προετοιμασία:

Πρώτα ξεκινάμε με τη ζύμη. Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη πάνω από την επιφάνεια του ζεστού νερού μέσα σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε να σταθεί για 2 λεπτά, στη συνέχεια, ανακατέψτε για να διαλυθεί. Αναμίξτε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το περιεχόμενο του μικρού μπολ (ενεργοποιημένη μαγιά) στο αλεύρι και αρχίστε να ζυμώνετε. Όταν τα υλικά της ζύμης αρχίσουν να ενώνονται, μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίστε να ζυμώνετε για ακόμα 6-8 λεπτά. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε ανάλογα ακόμα ελάχιστο κρύο νερό ή αλεύρι στην ζύμη.



Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε και αφήστε την σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι διπλασιαστεί σε όγκο.



Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220oC.



Όταν η ζύμη έχει αυξηθεί (παίρνει τουλάχιστον 30 λεπτά), ανοίγουμε το φύλο πίτσας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Το φύλο κατά προτίμηση να έχει κυκλικό σχήμα και πάχος που να μην ξεπερνά το μισό εκατοστό.



Toppings: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το μαύρο πιπέρι και αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 λεπτά περίπου. Απλώστε το μείγμα ντομάτας ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη. Πασπαλίστε με το τυρί μοτσαρέλα, το βασιλικό και το σκληρό τυρί.



Ψήστε για 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ψηθεί καλά το κάτω μέρος του φύλου και το τυρί να λιώσει εντελώς. Σερβίρετε ζεστή. Καλή Όρεξη!



Από το: http://xs-recipes.com