Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ο ΑΛ ΖΑΟΥΑΧΡΙ ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ

Ο επί χρόνια υπαρχηγός του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι ανέλαβε την ηγεσία της αλ Κάιντα μετά το θάνατο του ιδρυτή και αρχηγού της τον Μάιο
, ανακοινώθηκε από την οργάνωση μέσω ισλαμιστικής ιστοσελίδας. Ο γεννημένος στην Αίγυπτο αλ Ζαουάχρι είχε τονίσει...

νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία της αλ Κάιντα κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, στην πρώτη του δημόσια δήλωση μετά το θάνατο του μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια επιχείρησης αμερικανικής ειδικής ομάδας κρούσης στις αρχές Μαΐου στο Πακιστάν.

'Η γενική ηγεσία της αλ Κάιντα, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, ανακοινώνει ότι ο Σεΐχης Δρ Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ας του δίνει ο Θεός επιτυχία, ανέλαβε την ευθύνη της διοίκησης της οργάνωσης', επισημαίνεται στην ιστοσελίδα Ansar al-Mujahideen (Οπαδοί των Ιερών Πολεμιστών).

Ο αλ Ζαουάχρι, ο οποίος είναι 60 ετών, γνωρίστηκε με τον μπιν Λάντεν τη δεκαετία του '80 στο Αφγανιστάν.

Ο νέος αρχηγός της αλ Κάιντα ήταν η 'κινητήρια δύναμη' πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου και έχει επικηρυχθεί για 25 εκατομμύρια δολάρια από το FBI.

'Αϊμάν αλ Ζαουάχρι ήταν ο εγκέφαλος δίπλα στον Μπιν Λάντεν, ο Οσάμα μπιν Λάντεν απέκτησε τόση μεγάλη επιρροή, μετά την γνωριμία των δύο αντρών', τόνισε ο αιγύπτιος ισλαμιστής δικηγόρος Μουντασέρ αλ Ζαγιάτ, ο οποίος γνωρίζει καλά τον αλ Ζαουάχρι.