Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Ο συριακός στρατός επιτέθηκε εκ νέου, νωρίς σήμερα, σε χωριά κοντά στην συριακή πόλη Τζίσρ αλ Σούγουρ προκαλώντας την μετακίνηση προς τα τουρκικά σύνορα πολλών δεκάδων χωρικών
, έγινε γνωστό από καλά ενημερωμένες πηγές στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.
'Ο στρατός... έφτασε νωρίς το πρωί με άρματα μάχης στη ζώνη αυτή και άρχισε να ρίχνει κατά πάντων', δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής, που πρόσθεσε ότι είδε φίλους του να τραυματίζονται σοβαρά.
Δεκάδες σύροι πολίτες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, έφτασαν και σήμερα στα τουρκικά σύνορα, είτε πεζή είτε με υπερπλήρη οχήματα, και ενώθηκαν με τους χιλιάδες συμπατριώτες τους, που αυτή την εβδομάδα πέρασαν τα τουρκικά σύνορα, για να γλυτώσουν από τις επιθέσεις του συριακού στρατού.
Σύρος ακτιβιστής, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία, κατάγγειλε ότι ο συριακός στρατός επιτέθηκε χθές και σήμερα και στα χωριά Σουγούρ αλ Καντίμα και Γιανουντίγια, που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.
Οι συνεχιζόμενες βιαιότητες στη Συρία έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 1.300 πολιτών και 340 μελών των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ περίπου 8.500 Σύροι έχουν ήδη περάσει τα σύνορα της Τουρκίας.