Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στα Εξάρχεια τυπώνουν ήδη νέο νόμισμα!

Στα Εξάρχεια τυπώνουν ήδη νέο νόμισμα!
Τη Λιρέτα Εξαρχείων, την απάντηση στη χρηματοπιστωτική κρίση...






Μπορεί η τρόικα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αρνούνται κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή, όμως στο ημιανεξάρτητο «κρατίδιο» των Εξαρχείων, θέλοντας ίσως να προλάβουν τυχόν εξελίξεις, τύπωσαν ήδη το νέο τους νόμισμα. Τη Λιρέτα Εξαρχείων!



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το χρηματοπιστωτικό φορέα της πλέον «επαναστατημένης» περιοχής της Αθήνας, το Λαϊκό Ταμείο Εξαρχείων, η κυκλοφορία του νέου αναρχικού νομίσματος, στο οποίο φιγουράρουν προσωπικότητες της θρυλικής συνοικίας, αιτιολογείται ως εξής:



«Το 2001, μετά τη χρεοκοπία του κράτους στην Αργεντινή, η πτώση της εμπιστοσύνης στο εθνικό νόμισμα και στο τραπεζικό σύστημα της χώρας οδήγησαν σε μεγάλη πτώση την προσφορά χρήματος. Πολλές επαρχίες τύπωσαν δικά τους νομίσματα, τα οποία κυκλοφορούσαν παράλληλα με το πέσο. Υπολογίζεται ότι 15%-20% του πληθυσμού χρησιμοποιούσε πλην του πέσο και άλλα (δευτερογενή) νομίσματα. Μόνο στο Μπουένος Άιρες κυκλοφόρησαν 17 τέτοια νομίσματα.



Το 2011, και ενώ περιμένουμε την επίσημη δήλωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, τα Εξάρχεια ετοιμάζονται να τυπώσουν το δικό τους νόμισμα. Το νέο νόμισμα αναμένεται να τονώσει την παραγωγική δραστηριότητα και να βοηθήσει την ομαλή μετάβαση στον αντιπραγματισμό».



Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναμένουμε ανάλογες κινήσεις και από άλλες αναλόγως «αγανακτισμένες» και «επαναστατημένες» «ημιαυτόνομες» περιοχές της Αττικής. Ίσως να μην αργήσουμε να δούμε και το… δολάριο Εκάλης, το γιεν Ψυχικού και το γιουάν Βούλας.