Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Σε τεχνητό κώμα το παιδάκι στη Γαλλία

Σε τεχνητό κώμα το παιδάκι στη ΓαλλίαΣε τεχνητό κώμα τέθηκε το ένα από τα επτά παιδιά που νοσηλεύονται στη Λίλλη στη Β.Γαλλία, εξαιτίας μόλυνσης από το βακτηρίδιο E.coli
μετά την κατανάλωση κατεψυγμένων βοδινών μπιφτεκιών, ενώ η προέλευση της μόλυνσης αναμένεται να έχει εντοπιστεί μέχρι αργά τη Δευτέρα...

Το παιδί, ηλικίας 2 ετών, υπεβλήθη σε αιμοκάθαρση, όπως δήλωσε ο καθηγητής Στεφάν Λετέρτρ του νοσοκομείου της Λίλλης σε συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι χρειάστηκε να καταβληθούν εντατικές προσπάθειες για την ανάνηψή του, ενώ υπογράμμισε ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει 'ανησυχητική'.



Σύμφωνα με τον γιατρό το παιδί είχε 'τα συνηθισμένα συμπτώματα' της μόλυνσης όμως επιπλέον παρουσίασε 'μία νευρολογική κρίση' με αποτέλεσμα να έχει λιποθυμίες. Η κατάσταση των έξι άλλων παιδιών, ηλικίας 18 μηνών με 8 ετών από διαφορετικές πόλεις της βόρειας Γαλλίας που εξακολουθούν να νοσηλεύονται, είναι 'σταθερή', σύμφωνα με τον γιατρό Μισέλ Φουλάρ επικεφαλής της νεφροπαιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της Λίλλης, ενώ για δύο από αυτά εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρουν εξιτήριο 'στις αρχές της επόμενης εβδομάδας'.


Τα παιδιά παρουσίασαν 'σημαντικές αιμορραγικές διάρροιες' μετά την κατανάλωση κατεψυγμένων βοδινών μπιφτεκιών της μάρκας 'Steak Country', τα οποία πωλούσε η γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl. Εκτός από αυτά τα επτά παιδιά δύο ακόμη 'εξετάζονται για να αποδειχθεί αν έχουν μολυνθεί από το ίδιο βακτηρίδιο' E.coli, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν. Πρόκειται για 'έναν έφηβο' και 'ένα παιδί περίπου 10 ετών' που ζουν στη βόρεια Γαλλία, διευκρίνισε ο καθηγητής Λετέρτρ.


Ο Μπερτράν υπενθύμισε πάντως ότι δεν πρόκειται για το ίδιο στέλεχος του βακτηριδίου E.coli που έχει προκαλέσει το θάνατο 38 ανθρώπων στην Γερμανία, αν και το κρέας προέρχεται από αυτή τη χώρα. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα δείγματα του κρέατος των ύποπτων μπιφτεκιών θα είναι γνωστά αργά τη Δευτέρα.


Η γαλλική εταιρεία SEB, που παράγει αυτά τα μπιφτέκια από κρέας που προέρχεται από διάφορες χώρες, αναμένει με ανυπομονησία τα αποτελέσματα των αναλύσεων. Η διεύθυνση του Lidl Γαλλίας πάντως ανακοίνωσε ότι έχει αποσύρει από τα καταστήματα του 'όλα τα μπιφτέκια' αυτής της εταιρείας.