Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΟΦΗ: Δικαίωση μόνο η άνοδος

«Δικαίωση μόνο η άνοδος» Ο Νίκος Μαχλάς χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη τα όσα έγιναν μετά την παρέμβαση της UEFA...


στην υπόθεση του ΟΦΗ και τόνισε ότι θα νιώσει δικαιωμένος μόνο όταν οι Κρητικοί κερδίσουν την άνοδο στη Super League.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ Fm και τόνισε πως η περίπτωση των Κρητικών δεν έχει να κάνει σε τίποτα με αυτή των πλαστών ενημεροτήτων, σχολιάζοντας παράλληλα πως δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφορικά με το θέμα των αδειοδοτήσεων.



Ο Νίκος Μαχλάς σχολίασε ακόμα πως θα είναι δύσκολο για τον ΟΦΗ να ετοιμαστεί και να παίξει στα play off, όμως θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε να καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στη Super League μέσα στα γήπεδα.



Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς:



Για την απόφαση στο θέμα των αδειών: «Το χαμόγελο και η δικαίωση μπορεί να έρθει όταν πας στη Σούπερ Λίγκα. Είναι μια σημαντική εξέλιξη και είναι και η πιο δίκαιη. Όταν έχουμε ομάδες με διαφορετικά μπάτζετ, χορηγίες, τηλεοπτικά και μια ομάδα της Β’ Εθνικής με μικρά έσοδα πώς μπορεί να υπάρχει ισονομία, αναφορικά με τις ομάδες που ανεβαίνουν; Φέτος, όπως έγιναν τα πράγματα, έπρεπε να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις, όλοι πήραν το μήνυμα. Οι αδειοδοτήσεις για τις ομάδες που μετέχουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα είναι άλλο πράγμα και πρέπει να ισχύουν και με το παραπάνω. Η UEFA δεν θέλει να καταστρέψει ομάδες. Ούτε σε ρίχνει κατηγορία ή σου στερεί την αδειοδότηση για μέρα που είναι εκπρόθεσμος ο φάκελος. Έχουν πάει πολλά πράγματα πίσω, εδώ που έχουμε φτάσει».



Για το τι πρέπει να ισχύει από εδώ και πέρα: «Δεν μιλάω για πλαστές ενημερότητες και όσοι έχουν κάνει παρανομίες είναι εντελώς διαφορετικό. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν καν ΑΦΜ. Μην τρελαθούμε. Δεν μιλάω για ακραία πράγματα και για αυτά που είναι αυτονόητα. Η κρίση υπάρχει και τη βιώνει όλος ο κόσμος, όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Πρέπει να φτιαχτεί με γερές βάσεις. Αν πάμε πάλι με πασαλείμματα δεν θα γίνει δουλειά. Η ΕΠΟ πρέπει να δώσει 1-2 χρόνια διορία, να βάλει τους δικούς της όρους και να μην καταστρέψει τις ομάδες της επαρχίας. Πρέπει να υπάρχουν και ομάδες από την επαρχία που έχουν κόσμο».



Για τα προβλήματα που υπάρχουν γενικά στο συγκεκριμένο τομέα: «Σταματήστε με την ιστορία με τις αδειοδοτήσεις γιατί δεν ξέρετε. Τόσα χρόνια ξέρει κανένας τι επικρατούσε; Τα προηγούμενα χρόνια επικρατούσε χάος. Όλα αλλάζουν φέτος; Τα προηγούμενα χρόνια γινόντουσαν αίσχη. Πέρσι αδειοδοτήθηκα και δεν έψαξα περισσότερο. Εγώ δεν είμαι της άποψης να καταστρέφονται ομάδες. Με την κρίση που υπάρχει πρέπει να τους δίνεται περίοδος χάριτος. Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα, ακόμα και ο Παναθηναϊκός που είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Υπάρχουν προβλήματα πολύ μεγάλα και επαναλαμβάνω δεν μιλάω για τα παράνομα και τα πλαστά».



Για το αγωνιστικό κομμάτι ενόψει των play off: «Στο κομμάτι αυτό τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν μπορεί να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής κάτω από τέτοιες συνθήκες. Ήδη από προτροπή δικιά μου, οι παίκτες μας κάνουν προπονήσεις και είμαι τυχερός σε αυτό το κομμάτι. Συνεχίζουμε εμείς κανονικά, αλλά οι ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων όχι. Κάποιες ομάδες έχουν σταματήσει και έχουν πάει οι παίκτες διακοπές. Η ΕΠΟ πρέπει να αποφασίσει πάνω σε αυτό, αναφορικά με τους δανεισμούς και τα συμβόλαια».



onsports.gr

"