Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τα τρόφιμα με λίγα λιπαρά έχουν πολλές θερμίδες;

Η θεωρία: Τα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, λίγους υδατάνθρακες,

και τεχνητά γλυκαντικά, θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος ανώδυνα.

Η πραγματικότητα: Τα τρόφιμα με λίγα λιπαρά ή υδατάνθρακες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν και λίγες θερμίδες. Σε μια σειρά από πρόσφατες μελέτες, οι συμμετέχοντες έτρωγαν μέχρι και 50%περισσότερο από τα τρόφιμα στα οποία οι ερευνητές είχαν βάλει ψεύτικες ετικέτες που έγραφαν 'χαμηλά λιπαρά' από ό, τι έκαναν με ακριβώς τις ίδιες τροφές, με τις πραγματικές τους όμως ετικέτες!

Οι καταναλωτές περιμένουν ότι οι τροφές με χαμηλά λιπαρά, θα περιέχουν 20% λιγότερες θερμίδες από ό,τι οι αντίστοιχες, χωρίς μειωμένα λιπαρά. Έτσι ασυναίσθητα, αυξάνουν τις μερίδες που καταναλώνουν.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν επίσης ότι η κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών ουσιών μπορεί να σας γυρίσει «μπούμερανγκ». Και μελέτες έχουν βρει συσχετισμό ανάμεσα στους ανθρώπους που καταναλώνουν μεγάλο αριθμό από αναψυκτικά διαίτης και το υπερβολικό βάρος.

Η καλύτερη συμβουλή: Όταν μπαίνετε στον πειρασμό να καταναλώσετε σνακ που είναι χαρακτηρισμένα «light» ή «χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά», ελέγξτε την ετικέτα με τη διατροφική αξία του προϊόντος. Μπορεί και να αξίζει τον κόπο να καταναλώσετε το αντίστοιχο προϊόν με τα κανονικά λιπαρά, σε κάποια λογική ποσότητα, παρά το light σε ανεξέλεγκτη.
ΠΗΓΗ: queen.gr
Sourta-ferta
"