Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ: Ζουμερά σκαλοπίνια γαλοπούλας με ροκφόρ

Μία γρήγορη αλλά γκουρμέ συνταγή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας σε ένα ...


επίσημο δείπνο –το ροκφόρ κλέβει πάντα την παράσταση. Διαλέξτε σκαλοπίνια γαλοπούλας που έχουν λιγότερες θερμίδες και αφήστε τον ουρανίσκο σας να το απολαύσει.



Υλικά

600γρ σκαλοπίνια γαλοπούλας

½ κούπα λευκό κρασί

1 κούπα ροκφόρ τριμμένο

1 κούπα γάλα εβαπορέ

4 κουτ. σούπας βούτυρο

αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Σοτάρετε τα σκαλοπίνια ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

2. Τα σβήνετε με το κρασί και τα αφήνετε μέχρι να φύγει λίγο από το ζουμί του κρασιού. Αλατοπιπερώνετε και στην συνέχεια ρίχνετε το γάλα και το ροκφόρ.

3. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει κρεμώδης.



queen.gr

"