Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Το δραματικό παρασκήνιο της παραίτησης του Πρωθυπουργού!

Την περασμένη Τετάρτη το παρασκήνιο που διαδραματίστηκε γύρω από την απόφαση του πρωθυπουργού να παραιτηθεί, θα μπορούσε να αποτελέσει και το σενάριο ενός καλού πολιτικού θρίλερ
.



Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το Έθνος της Κυριακής...

, ο Παπανδρέου όντως ήταν στα πρόθυρα της παραίτησης αλλά μεταπείστηκε και έτσι οδηγηθήκαμε από την κυβέρνηση συνεργασίας – όπως φάνηκε για λίγο – σε έναν ανασχηματισμό που φιλοδοξεί να τρέξει καλύτερα το σκληρό πρόγραμμα.



Όπως αναφέρει το Έθνος, μετά τον κύκλο επαφών μέσω τηλεφώνου με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός δέχτηκε να παραιτηθεί μετά από παραίνεση του Αντώνη Σαμαρά.



Γύρω στις έξι το απόγευμα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής έμαθε από τον Γιώργο Παπανδρέου την πρόθεση να παραιτηθεί. Ο πρωθυπουργός μάλιστα σύμφωνα με το Έθνος έδωσε εντολή στον κ. Πεταλωτή να συντάξει την επιστολή παραίτησης. “Παραιτούμαι και θα σχηματιστεί Οικουμενική” του είπε.



Γύρω στις έξι και μισή ο κ. Παπανδρέου άρχισε να ενημερώνει τους στενούς του συνεργάτες, όπως την κ. Βάρτζελη . Η κ. Βάρτζελη επιβεβαίωνε ότι ο κ. Παπανδρέου επρόκειτο να παραιτηθεί και ότι η ίδια ετοίμαζε ανακοίνωση.



Ειδοποιήθηκαν Ρέππας, Καστανίδης, Καρχιμάκης, Γερουλάνος, Ραγκούσης, Παπουτσής, Χρυσοχοΐδης, Κατσέλη, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδης.



Η κ. Βάρτζελη – μη μπορώντας να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον πρωθυπουργό καλούσε τα στελέχη – να έρθουν στο γραφείο για να “σώσουν την κατάσταση”, συμφωνα με το ρεπορτάζ.



Γύρω στις επτά ο αδελφός του κ. Παπανδρέου, Νικος, συνάντησε τον πρωθυπουργό και του έκανε έκκληση να μην παραιτηθεί. “Γιώργο κανένας από τους Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί. Οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται” του είπε, συμφωνα με το Έθνος.



Λίγο πριν τις οκτώ η κ. Βάρτζελη σύμφωνα με το ρεπορτάζ επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, λέγοντας του ότι “διαφωνούμε πλήρως μαζί σου”.



“Ήδη ο Σαμαράς σε εκθέτει με διαρροές. Δεν μπορεί να σου ζητά τρίμηνη κυβερνητική συμφωνία. Δεν μπορεί να ζητά επαναδιαπραγμάτευση. Εσύ είσαι ειλικρινής, εκείνός υποκριτής” του είπε, λέει το Έθνος.



Έτσι ο πρωθυπουργός στάθμισε ξανά τα γεγονότα και τελικά προχώρησε στο διάγγελμα που έλεγε ότι προχωρά στο δρόμο που χαράχτηκε ως τώρα και ότι θα κάνει ανασχηματισμό και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο κυβερνητικό σχήμα.