Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Όταν η χαρά γίνεται λύπη

Όταν η χαρά γίνεται λύπηΜεγάλο ποσοστό γυναικών εμφανίζουν κατάθλιψη μετά τη γέννα.Οι έρευνες μιλάνε για 10-15% το οποίο είναι ένα ποσοστό υπολογίσιμο.

..Ονομάζεται επιλόχειος κατάθλιψη και εμφανίζεται κυρίως μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του μωρού και συνήθως κατά τον πρώτο τοκετό. Αυτό που πρέπει να διακρίνουμε είναι η επιλόχειος κατάθλιψη από την επιλόχειο μελαγχολία τα λεγόμενα baby blues, μια αντίδραση αρκετά συνηθισμένη στο μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών και όπως λένε οι γιατροί είναι μια αναμενόμενη προσπάθεια συναισθηματικής προσαρμογής των γυναικών στη νέα περίοδο της ζωής τους.


Η φάση αυτή συνήθως δεν κρατάει πάνω από μια εβδομάδα η οποία χαρακτηρίζεται για τις συναισθηματικές μεταπτώσεις και τα έντονα νεύρα. Αντίθετα η κατάθλιψη εκδηλώνεται από τη δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα και εξελίσσεται για μήνες. Οι λόγοι βέβαια που μπορεί να βρεθεί μια γυναίκα σε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι συμπληρωματικά η ύπαρξη ιστορικού αλλά και η προβληματική συζυγική σχέση.



queen.gr



"