Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Δημοψήφισμα το Φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές προανήγγειλε ο Παπανδρέου

Toυς λόγους, για τους οποίους ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης …
για τη νέα κυβέρνηση ανέλυσε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Κυριακής (19/06)
στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται η πρότασή του, προαναγγέλλοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα. 'Μπαλάκι' μεταξύ Παπανδρέου και Αντιπολίτευσης οι λόγοι, για τους οποίους ναυάγησε η προσπάθεια για εξασφάλιση εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας.


Η διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας ξεκίνησε με την ομιλία του πρωθυπουργού και ακολουθούν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, των μελών της κυβέρνησης και όσων βουλευτών επιθυμούν να τοποθετηθούν.
'Δημοψήφισμα το Φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές'
'Το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα είναι εθνικό πρόβλημα, που μας θέτει υπό ιδιότυπη κηδεμονία. Αν θέλουμε να είμαστε εκτός, ας συμφωνήσουμε και βάσει της εθνικής συνεννόησης, ας συμφωνήσουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα, για να φύγουμε από αυτήν την εξάρτηση, που όμως μας προστατεύει από τη χρεοκοπία και ας συμφωνήσουμε ότι τα προβλήματά μας δε θα λυθούν', ανέφερε ο πρωθυπουργός στον ομιλία του και προσέθεσε: 'Αν θέλουμε να φύγουμε από την οικονομική εξάρτηση, πρώτοι εμείς πρέπει να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας'. 'Δε ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης, για να βρούμε συνωμότες, αλλά για να μην εξαρτάται η Ελλάδα από δάνειες δυνάμεις. Εμείς διορθώνουμε τα λάθη πολλών δεκαετιών'