Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Έλληνας ομογενής ο «κολλητός» του Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Ένας από τους πιο έμπιστους φίλους του διάσημου ηθοποιού Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι ο ομογενής ηθοποιός, σεναριογράφος και ...καθηγητής δραματικής σχολής Πίτερ Καλός
.



Η φιλία τους ξεκίνησε πριν 19 χρόνια στο Χόλιγουντ και έκτοτε όχι μόνο δεν διαταράχτηκε ποτέ, αλλά γίνεται όλο και πιο δυνατή.




Πέρσι, όταν ο Ντε Νίρο βρέθηκε στη Μελβούρνη για τα γυρίσματα της ταινίας του The Killer Elite, το πρώτο που έκανε ήταν να τηλεφωνήσει στον φίλο του τον Πίτερ.




Γνώρισε και την οικογένειά του και πήγαν και δείπνησαν στο ελληνικό εστιατόριο του διάσημου ομογενή σεφ Γιώργου Καλομπάρη «Ελληνική Δημοκρατία».




Ο ομογενής θεατράνθρωπος γνώρισε τον Ντε Νίρο, μέσω του κοινού τους φίλου Μπάρι Πρίμους. Ο τελευταίος γνωρίστηκε με τον πολυβραβευμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, όταν έφηβοι φοιτούσαν μαζί στη δραματική σχολή και έκτοτε διατηρούν ιδιαίτερα στενή φιλία.




Ο Πίτερ Καλός ξεκίνησε την ενασχόληση του με το θέατρο σε πολύ μικρή ηλικία στην Αυστραλία. Ήταν μόλις δώδεκα ετών όταν πρωταγωνίστησε στο ελληνικό ανέβασμα της παράστασης «Η Θυσία του Αβραάμ» από τον θίασο «Γέφυρα».




Σε ηλικία 20 ετών πήγε στο Λος Άντζελες όπου έμεινε πάνω από 20 χρόνια. Σπούδασε στη δραματική σχολή της Στέλλας Άντλερ (υπήρξε και καθηγήτρια του Μάρλον Μπράντο) και παρακολουθούσε μαθήματα με τα ιερά τέρατα του κινηματογράφου όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Μίκι Ρουρκ, η Μπέτι Μίντλερ και τόσοι άλλοι.




«Είδα ηθοποιούς να πεινάνε. Να κοιμούνται σε καναπέδες, να εργάζονται ακατάπαυστά και την άλλη μέρα να μεσουρανούν. Και μετά, πάλι, όλοι να τους ξεχνούν. Πολύ σκληρό επάγγελμα», λέει ο Καλός και συμπληρώνει ότι «στο Χόλιγουντ ακόμα και καταξιωμένοι ηθοποιοί εξακολουθούν να κάνουν μαθήματα υποκριτικής και δεν εφησυχάζουν ποτέ».




Στο Λος Άντζελες ο Πίτερ Καλός γνώρισε και την σύζυγό του. Σε κάποια από τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις, όπως λέει, ο Ντε Νίρο την πλησίασε και της ζήτησε το τηλέφωνό της.




Σε λίγες μέρες της τηλεφώνησε και την «φλέρταρε». Εκείνη ήταν αρνητική: «Μα είμαι με τον Πίτερ» του είπε και εκείνος απάντησε: «Ναι αλλά μόλις τώρα τον γνώρισες…».




«Ακόμα μου το κοπανά», λέει τώρα ο Πίτερ Καλός και γελά: «Αντί το Ντε Νίρο διάλεξα εσένα μου λέει η γυναίκα μου».




Σήμερα ο Πίτερ Καλός βρίσκεται στη Μελβούρνη όπου ίδρυσε τη δραματική σχολή Actors Lab στη Saint Kilda η οποία ήδη θεωρείται από τις πιο σύγχρονες.