Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Επί ποδός η τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Έκτακτα μέτρα για την διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος…


εφαρμόζει από σήμερα η τροχαία στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό από τις 16.00 το απόγευμα έως και τις δέκα το βράδυ στο ρεύμα εξόδου, απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών με φορτίο άνω του 1,5 τόνου:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Αντιθέτως, τη Δευτέρα 13 του μήνα και αυτή τη φορά στο ρεύμα εισόδου από τις τέσσερις το απόγευμα έως και τις 23:00 θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για τους οδηγούς των οχημάτων που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα της χώρας. Η εντολή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι σαφής: Συνεχείς ελέγχους και μπλόκα σε όσους οδηγούς θέτουν σε κίνδυνο άλλους συνταξιδιώτες τους, οδηγούν επικίνδυνα, απρόσεκτα και με υπερβολική ταχύτητα.newsbomb"