Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Aθώος» θα δηλώσει ο Στρος-Καν σήμερα στο δικαστήριο

«Aθώος» θα δηλώσει ο Στρος-Καν σήμερα στο δικαστήριο
Στο δικαστήριο θα εμφανιστεί σήμερα ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν...

ο οποίος αναμένεται να δηλώσει «αθώος» κατά των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, για σεξουαλική επίθεση στην 32χρονη καμαριέρα στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, αναφέρει το CNN.



Η εμφάνιση του Ντομινίκ Στρος-Καν θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 π.μ (16.30 ώρα Ελλάδος).



Οι δικηγόροι του ετοιμάζονται για «σκληρή μάχη» -με τον Στρος-Καν να αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες- και αναμένεται να ζητήσουν από τους εισαγγελείς τα στοιχεία από το χώρο του συμβάντος, τις αστυνομικές αναφορές καθώς και τις μαρτυρίες των υπαλλήλων του ξενοδοχείου.



Σύμφωνα με τους συνηγόρους του DSK κάποιες πληροφορίες έχουν ήδη διαρρεύσει προς τα ΜΜΕ γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τους, αφού σε επιστολή που απέστειλαν προς τον προεδρεύοντα δικαστή, ανέφεραν ότι η δημοσιοποίηση του υλικού πριν από τη δίκη θέτει σε κίνδυνο τη δίκαιη δίκη του πελάτη τους. Σε απάντηση, ο βοηθός του εισαγγελέα ανέφερε ότι το αίτημα για τα στοιχεία θα πρέπει να κατατεθεί εγγράφως, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα.



Υπενθυμίζεται ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό σε πολυτελές διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, υπό παρακολούθηση.