Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κλονίζεται ο ισπανικός αθλητισμός!

Στα χνάρια της Ελλάδας φαίνεται πως βαδίζει το ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα ο αθλητισμός της ιβηρικής χώρας
, αφού τα χρέη αποτελούν θηλιά στο λαιμό αρκετών συλλόγων....

Σύμφωνα με εκτεταμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Marca» το ισπανικό ποδόσφαιρο «φλερτάρει» με την χρεωκοπία αφού οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 4 δις ευρώ συνολικό χρέος των ομάδων, ενώ οι ποδοσφαιριστές ομάδων της «Primera» και της «Segunda» που έχουν καταθέσει προσφυγή ξεπερνάνε τους 300!
Η κατάσταση αυτή μάλιστα σύμφωνα με τους Ισπανούς δεν επηρεάζει μόνο τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, 21 από τους οποίους είτε έχουν χρησιμοποιήσει τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου προστασίας από τους πιστωτές, είτε έχουν βγει αντιμετωπίζοντας εκ νέου προβλήματα (Σαραγόσα, Βαγεκάνο, Ερκουλες, Μπέτις, Κάντιθ, Πόλι Εχίδο, Γρανάδα, Μαγιόρκα, Ουέλβα, Χερέθ, Κόρδοβα, Λας Πάλμας, Αλμπαθέτε, Λεβάντε, Σπόρτινγκ Χιχόν, Μάλαγα, Αλαβές, Θέλτα, Σοσιεδάδ, Μούρθια, Αλικάντε), αλλά και τον ευρύτερο ισπανικό αθλητισμό.

Η κατάσταση μάλιστα φαίνεται να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί αφού αρκετά πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο οι ποδοσφαιριστές να κατέβουν σε απεργία! Το μόνο σίγουρο είναι πως αν οι ομάδες δεν διευθετήσουν τα χρέη τους θα πέσουν στην «Segunda Β», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση πτώχευσης, οι ποδοσφαιριστές ενδέχεται να χάσουν τα μισά από τα χρήματα που διεκδικούν.
Αξίζει να σημειωθεί δε πως οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές ανέρχονται σε 42 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τις δύο τελευταίες σεζόν (22 εκατομμύρια είναι οφειλές από τη φετινή σεζόν, τα άλλα 20 από πέρυσι)!

Το πρόβλημα επεκτείνεται και στο χώρο του μπάσκετ με τις Εστουδιάντες, Μπανταλόνα, Μενόρκα, Βαγιαδολίδ, Γρανάδα να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα κηρύσσοντας στάση πληρωμών και την Αλικάντε να βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης. Από την κρίση ακόμα δεν έχει ξεφύγει η ποδηλασία (έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των επαγγελματικών αγώνων), το χάντμπολ (μέχρι και η υπερδύναμη Θιουδάδ Ρεάλ αντιμετωπίζει το φάσμα της διάλυσης), το πινγκ πονγκ όπου η Κάχα Γρανάδα των 23 πρωταθλημάτων και 16 Κυπέλλων αναπνέει χάρη σε βοήθεια από τράπεζα της Ανδαλουσίας, αλλά και το βόλεϊ στο νέο πρωτάθλημα του οποίου έχουν εγγραφεί μόλις πέντε ομάδες!
http://frapesport.blogspot.com/2011/06/blog-post_8714.html