Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αυτοί που γελούσαν τώρα κλαίνε

"http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/5d5e4a031ab13dddaf95c8a540aaadf1_L.jpg?timestamp=1307602646Ο Νίκος Πλυτάς, γερός και δυνατός, μετά το αυτοκινητιστικό ατύχημα...
από το σπίτι του πλέον, μίλησε στο Onsports, για το θαύμα του Παναθηναϊκού.
Ο έφορος πόλο της ομάδας του Παναθηναϊκού μετά την περιπέτειά του, που τον οδήγησε να μείνει μακριά από την ομάδα τον τελευταίο καιρό, φανερά συγκινημένος, αλλά και πικραμένος, εξομολογείται: «Στην αρχή της χρονιάς πήραμε μέρος σε ένα τουρνουά στη Βουλιαγμένη και μας είχαν βάλει να παίζουμε με τη Λάρισα και τη ΝΕ Πατρών. Γελούσαν μαζί μας. Βρήκαν τον Παναθηναϊκό απροπόνητο, ασύνδετο και νόμιζαν ότι αυτός θα ήταν ο Παναθηναϊκός, αλλά τώρα αυτοί κλαίνε και εμείς γελάμε». Και συνεχίζει:

«Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στην Α1 κατηγορία πόλο των ανδρών, παίρνει την 3η θέση. Πριν από 36 χρόνια είχε τερματίσει και πάλι 3ος, αλλά τότε το πρωτάθλημα δεν ονομαζόταν Α1. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ήταν που μεσουρανούσε η ομάδα. Μετά και τη γνωστή ιστορία με την πώληση του Σελετόπουλου στη Γλυφάδα, άλλαξε η εικόνα και οι στόχοι της ομάδας... Για να φθάσουμε στο σήμερα, ή καλύτερα στο χθες, για να πάρει νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός και να είναι τρίτος», θυμάται ο Νίκος Πλυτάς.

Πώς, όμως, η ομάδα έφθασε παρά τα προβλήματα να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο;
«Στην αρχή της χρονιάς μου δόθηκε ένα μπάτζετ 175.000 για όλη την αγωνιστική χρονιά, όταν από αυτά τα χρήματα εμείς πρέπει να πληρώσουμε και το ΟΑΚΑ. Ο Φάνης Κουντουδιός έπεισε κάποιους παίκτες , που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα (σ.σ. εδώ πραγματικά η φωνή του εφόρου των «πρασίνων» σπάει από τη συγκίνηση) του Παναθηναϊκού να μείνουν και με την τεράστια συμβολή του Νικόλα Πατέρα, που με συνδέει προσωπική φιλία, που ανέλαβε να πληρώσει τον Γιώργο Αφρουδάκη, τον φέραμε στην ομάδα, μαζί με τον αδελφό του. Πήραμε ένα ξένο με τη συμβολή του κ. Κρεζία, που ανέλαβε εξ ολοκλήρου να πληρώσει τον Βιγια Σάριτς, που τον φέραμε πραγματικά στο παρά πέντε των μεταγραφών, πιστεύαμε ότι κάναμε μια καλή ομάδα».

Και ο Νίκος Πλυτάς συνεχίζει να αναφέρεται στο φετινό θαύμα: «Απλήρωτοι από πέρυσι, όντως με τεράστια χρέη και με 50% περικοπές, η ομάδα έδινε τη δική της «μάχη». Όπως προείπα στο τουρνουά της Βουλιαγμένης γελούσαν μαζί μας και μας είχαν ξεγραμμένους. Τώρα γελάμε εμείς και αυτοί κλαίνε. Τον τελευταίο καιρό είχα αφήσει την ομάδα με αυτό που μου έτυχε και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γιατρούς μου και τους νοσηλευτές του ΚΑΤ. Δεν έχω λόγια. Τους ευχαριστώ από βάθους καρδιάς».
Και ο έφορος του «τριφυλλιού» συνεχίζει: «Και ήρθε χθες το «κερασάκι» στην τούρτα που ήταν η νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη και το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα».

Κύριε Πλυτά, πολλοί λένε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί και να μην πάρει μέρος στη διοργάνωση της Ευρωλίγκα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, υπάρχει ίχνος πραγματικότητας σε αυτό;
«Αυτοί που γελούσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον Παναθηναϊκό, διαψεύστηκαν. Θα δούμε στη συνέχεια ποιος έχει δίκιο αν θα βγουν αληθινοί αυτοί ή εμείς».

Δηλαδή δεν διαλύεται το τμήμα;
(σ.σ είναι η πρώτη φορά που ακούγεται γέλιο) «Όχι μόνο δεν διαλύεται το τμήμα, αλλά η ομάδα θα ενισχυθεί, για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις της».

onsports.gr
"