Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μαχλάς: «Κατά της επιτροπής»

Ο Νίκος Μαχλάς υποστήριξε ότι ο ΟΦΗ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια κατά της επιτροπής και όχι κατά της...


ΕΠΟ, ενώ επανέλαβε την επιθυμία του να ανοίξουν οι φάκελοι όλων των ομάδων.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra υποστήριξε πως η ΕΠΟ οδήγησε τον ίδιο και τους συνεργάτες του στην προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορεί να τους «απειλεί» με βαρύτατες ποινές. Παράλληλα, τόνισε ότι απευθύνθηκαν εκεί όχι για να στραφούν κατά της ΕΠΟ, αλλά κατά της επιτροπής.

Ο Νίκος Μαχλάς υποστήριξε ότι ο ΟΦΗ θεωρεί απαραίτητο το άνοιγμα των φακέλων, έτσι ώστε να φανεί πως οι Κρητικοί δεν έχουν κάνει καμία παρατυπία, ενώ παράλληλα έβαλλε κατά της ΕΠΟ για διαρροή ψευδών πληροφοριών και «αισχρών φημών ότι μας καλύπτει η ΔΟΥ Ηρακλείου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς

Για τις ποινές που υποστηρίζει ότι θα επιβάλλει στον ΟΦΗ η ΕΠΟ: «Να σας ενημερώσω λίγο καλύτερα, γιατί δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Εγώ δε μιλάω με βάση τα ρεπορτάζ, αλλά με στοιχεία. Δεν θέλουμε να θίξουμε τα συμφέροντα της ΕΠΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν είμαστε τρελοί. Όμως, δεν έχουμε άλλη επιλογή να βρούμε το δίκιο μας. Ξέρω ότι ο Πιλάβιος ήθελε να με ρίξει στο διαιτητικό δικαστήριο, για να μην έχουμε άλλη επιλογή».

Για το γιατί προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια: «Δεν πήγαμε κόντρα στην απόφαση της ΕΠΟ και δεν πήγαμε παράτυπα να κάνουμε κάτι. Είμαστε υπέρ της επιτροπής που είναι μια ανεξάρτητη αρχή, όμως η σύστασή της δεν ήταν νόμιμη και πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον μας. Το πιο φοβερό από όλα, είναι το σκεπτικό που δόθηκε στα Τρίκαλα. Γι' αυτό προχωρήσαμε και εμείς στα πολιτικά δικαστήρια. Στα Τρίκαλα είπαν ξεκάθαρα ότι πρέπει να απευθυνθούν εκεί. Έτσι πήγαμε κι εμείς, οπότε αυτό που σας λέω, είναι ότι η ΕΠΟ μας έστειλε εκεί».

Για το ότι ο ΟΦΗ παρουσιάζεται τώρα σε δυσχερή θέση: «Είναι πώς περνάνε τα πράγματα στον κόσμο. Διαρρέουν τεχνηέντως κάποια πράγματα. Όπως χθες που έλεγαν ότι θα μας ρίξουν κατηγορίες. Ας πάρουν τέτοια απόφαση αν θέλουν, εμείς είμαστε νόμιμοι. Το θετικό είναι ότι από όλη την Ελλάδα δεχόμαστε μηνύματα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάναμε, από συνδέσμους φιλάθλων, από πολλές ομάδες αυτό είναι ενθαρρυντικό για εμάς».

Για το θέμα των φακέλων: «Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Γιατί δεν ανοίγει μπροστά στον κόσμο τους φακέλους η ΕΠΟ; Πρώτο να ανοίξει το φάκελο του ΟΦΗ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν είχαμε λόγο να πάμε στα πολιτικά δικαστήρια αν δεν είχαμε δίκιο. Αν ο φάκελός μας δεν ήταν εντάξει, δεν θα φωνάζαμε όπως το κάνουμε τώρα».

Για το αν επιθυμεί ο ΟΦΗ να ανοίξουν οι φάκελοι: «Βγάλτε τους φακέλους να δείτε. Εγώ έχω την άποψη ότι το 80% των φακέλων δεν είναι σωστοί. Στους φακέλους δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο. Είναι ένα ψέμα και μια καραμέλα που τη διαδίδουν και επικαλούνται την UEFA και την FIFA. Το ποδόσφαιρο να παίζεται στα γήπεδα, να μην επικαλούμαστε παντού το αυτοδιοίκητο. Το αυτοδιοίκητο είναι για τις αποφάσεις της ΕΠΟ. Να δικάζουμε μια ομάδα και να μην μπορεί να βρει το δίκιο της. Υπάρχουν και νόμοι. Έχουμε χάσει χρήματα όλο αυτό τον καιρό και μας στερούν τα δικαιώματά μας, γατί να μην υπάρχει δηλαδή η ομάδα μου εμένα και στη συνέχεια;»

Για την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ: «Τι θα πει έκλεισε η ΕΠΟ; Είναι μια ομοσπονδία που πρέπει να απευθύνονται τα σωματεία, για ποιο λόγο κλείνει δηλαδή; Χθες, ήξερα πολύ καλά ότι πριν γίνει η συνάντηση που έγινε στην ΕΠΟ, είχε κυκλοφορήσει ότι θα τιμωρήσουν τον ΟΦΗ, από διάφορα παπαγαλάκια. Εμείς είμαστε το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Τους χαλάσαμε τη μαγιά; Ο ΟΦΗ, ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα είναι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Οι ομάδες αυτές έχουν προσφέρει πολλά».

Για το λόγο που αντιδρά τόσο έντονα ο ΟΦΗ: «Δεν μπορείς να έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αν θες να είσαι εντάξει, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Από τη στιγμή που λένε ότι ο ΟΦΗ δεν είναι σωστός, βγάλε τους φακέλους μπροστά και πες μας «δεν είσαι σωστός πήγαινε στη Δ’ Εθνική και ξεκίνα από την αρχή». Εμείς δεν παρακάμπτουμε νόμους. Η ανάκληση του φακέλου που κάναμε, έπρεπε να πάει στο δικαστή και δεν την στείλανε. Εγώ ρωτάω, έχω δίκιο και φωνάζω, αλλά πώς θα το βρω το δίκιο μου; Εμείς έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία γι' αυτά τα πράγματα. Είδατε πουθενά τον ΟΦΗ μπλεγμένο; Τι τιμωρούμε τελικά στην Ελλάδα; Υπάρχει φάκελος της UEFA με στημένα, υπάρχουν κασέτες και δεν ξέρουμε τι θέλουμε».

Για το αν θα δώσει στη δημοσιότητα το φάκελο ο ίδιος: «Ο φάκελος ανά πάσα στιγμή αν μου πει ο κ. Πιλάβιος ότι μπορεί να ανοίξει θα ανοίξει. Υπάρχει νόμος που λέει ότι αν δώσουμε εμείς το φάκελο στη δημοσιότητα, θα φάμε πρόστιμο 150.000 ευρώ. Αυτό που έκανε η ΕΠΟ, να στείλει μια αισχρή επιστολή που έλεγε ότι μας καλύπτει η ΔΟΥ Ηρακλείου, ήταν απαράδεκτο».

Για τα όσα διαρρέουν από την ΕΠΟ για πλαστές ενημερότητες: «Δηλαδή θέλει να μας πει η ΕΠΟ ότι οι δημόσιες υπηρεσίες καλύπτουν τις ομάδες και τους πολίτες; Είναι ντροπή να λένε τέτοια πράγματα και θα γίνουν οι μηνύσεις που πρέπει. Εμείς δε χρειαζόμαστε εισαγγελική παρέμβαση αλλά μπορούμε να τα δώσουμε όλα να τα δείτε. Έχουμε μειώσει το χρέος στην εφορία κατά το ήμισυ. Ποια άλλη ομάδα το έχει κάνει αυτό;»

Για το αν θεωρεί ότι ο ΟΦΗ θα δικαιωθεί: «Ο ΟΦΗ μπορεί να μην έχει τη δύναμη του παρελθόντος, όμως προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας. Δεν θέλουμε να βλάψουμε κανέναν, δεν θέλουμε να επωφεληθούμε σε βάρος άλλων. Ο ΟΦΗ δεν είναι μπλεγμένος, είναι ομάδα με ιστορία, παράγει ταλέντα και προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δηλαδή μια οικονομική διαφορά που έχουμε με τρίτους, μας οδηγεί στο να κλείσουμε το σωματείο, τότε πρέπει να κλείσουν τα πάντα στη χώρα αυτή».

Για τις φήμες που ήθελαν τους Κρητικούς να πηγαίνουν να αγωνιστούν στην Κύπρο αν αποβληθούν από την ΕΠΟ: «Αυτά περί Κύπρου, δεν τα κάναμε εμείς σαν διοίκηση, αλλά έγινε στο πλαίσιο της σάτιρας. Ό,τι δηλαδή τι πρέπει να κάνει κάποιος για να βρει το δίκιο του στην πατρίδα του. Να γυρίσουμε στην εποχή που ο Έλληνας έπρεπε να πάει μετανάστης στην Γερμανία και την Αμερική; Το κάναμε για να διακωμωδήσουμε και λίγο την κατάσταση».



onsports.gr

"