Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

DUI: Το πιο αγαπημένο ακρωνύμιο των διασημοτήτων

"http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/e3173e26458543b43fa13e57685b1e61_M.jpg?t=1307720544Ή αλλιώς Driving Under the Influence, ελληνιστί «οδηγώντας υπό την επήρεια»...


Το αν αυτή έχει δημιουργηθεί από αλκοόλ, ναρκωτικά ή κάποια άλλη παράνομη ουσία, έγκειται κάθε φορά στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε celebrity.

Η οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών θεωρείται ποινικό αδίκημα σε κάθε χώρα του κόσμου που έχει στοιχειώδη νομοθεσία και στην οποία κυκλοφορούν τετράτροχα και δίτροχα οχήματα. Ακόμα, όμως, κι αν οι περισσότεροι συνειδητοποιημένοι πολίτες στον κόσμο προσπαθούν να ακολουθούν τον σχετικό νόμο και να έχουν έναν κάποιο σεβασμό τόσο απέναντι στις αρχές όσο και στους συνανθρώπους τους, όταν καβαλάνε τη ρόδα, υπάρχει μια –όχι και τόσο- μικρή φυλή που αντιστέκεται σθεναρά στον περιορισμό της ελευθερίας της και δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για νόμους, ουσίες, αμάξια και ατυχήματα, αρκεί να περνά καλά. Και δεν είναι άλλη από τη φυλή των Celebrities.

Τα περιστατικά και τα αντίστοιχα φωτογραφικά ντοκουμέντα που ακολουθούν, παρουσιάζουν μερικές από τις πιο διάσημες επαναστατικές δράσεις DUI που έχουν γραφτεί στην tabloid-ιστορία.


emla040607h_01

Paris Hilton

Προφανώς και πρώτη στη συγκεκριμένη λίστα θα ήταν η Αυτού Μεγαλειότης της η κληρονόμος Paris, της οποίας ο αείμνηστος παππούς Hilton θα έβαζε από μόνος του τέλος στη ζωή του αν ήξερε τι εγγονή θα τον κληρονομούσε. Η Paris, συνελήφθει για πρώτη φορά με την κατηγορία DUI τον Σεπτέμβριο του 2006, όταν η αστυνομία την έπιασε να οδηγεί με ποσότητα αλκοόλ στο αίμα της της τάξεως των .08 βαθμών, η χαμηλότερη που δέχεται ποινής, και της κατέσχεσαν το δίπλωμα. Έπειτα από αυτό το περιστατικό, η Paris πιάστηκε αρκετές φορές να οδηγεί χωρίς το δίπλωμά της, μέχρι που το δικαστήριο αναγκάστηκε να την τιμωρήσει με 45 μέρες φυλακής.


spl261103b_24

Nick Nolte

Ο διάσημος ηθοποιός κατέχει, ίσως, τον τίτλο της πιο αξιομνημόνευτης φωτογραφίας σύλληψης (mugshot) που έχει τραβηχτεί μέχρι τώρα. Και βλέποντάς την, μπορείτε να καταλάβετε γιατί. Ο Nolte συνελήφθει τον Σεπτέμβριο του 2002, όταν πιάστηκε να οδηγεί στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας ενός δρόμου του Malibu. Οι αρχές βρήκαν στον οργανισμό του ηθοποιού ένα φάρμακο καταστολής με την ονομασία GHB, γνωστότερο και ως «το ναρκωτικό των βιαστών». Ποια ήταν η απάντηση του Nolte στις κατηγορίες για τη χρήση του φαρμάκου; «Το παίρνω εδώ και τέσσερα χρόνια και δεν έχω βιαστεί ποτέ». Πληρωμένη απάντηση, την οποία ωστόσο πλήρωσε με τρία χρόνια αναστολής και υποχρεωτική εγγραφή σε συμβουλευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης των ναρκωτικών και του αλκοόλ.


spl196407_001

Lindsay Lohan

Το γνωμικό «λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή;» δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο αντιπρόσωπο σε αυτή τη λίστα από την LiLo. Το, γραφικά πλέον, απροσάρμοστο κορίτσι του Hollywood κατηγορήθηκε τον Μάιο του 2007 για DUI, αφού είχε τρακάρει την Mercedes της σε μια στροφή ενός δρόμου του Beverly Hills. Η αστυνομία βρήκε κοκαΐνη στον τόπο του ατυχήματος, αλλά παρ' όλα αυτά η ηθοποιός δεν κατηγορήθηκε για κατοχή μιας και «δεν συνελήφθει με άμεση κατοχή του παράνομου ναρκωτικού», ενώ η ίδια αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με ναρκωτικά στη ζωή της. Φαίνεται πως τότε η Lohan είχε πέσει σε καλούς και αγαθούς ανθρώπους και γλίτωσε με μια απλή αποτοξίνωση, μόνο και μόνο όμως για να συληφθεί μετά από μόλις δύο εβδομάδες αφού είχε τελειώσει το πρόγραμμα, με κατηγορίες όχι μόνο για οδήγηση υπό επιρροή αλκοόλ, αλλά και για κατοχή κοκαΐνης. Άμεση, αυτή τη φορά. Από κει και πέρα η κατρακύλα δεν είχε σταματημό για την Lindsay και θα χρειαστούμε την προσθήκη μιας καθημερινής στήλης σε αυτό το site για να σας ενημερώνουμε για όσα DUI και άλλα παρομοίως όμορφα γεγονότα συμβαίνουν στη ζωή της.


spt010207k_04

Nicole Richie

Η κολλητή της Paris δεν θα μπορούσε να μην μοιράζεται κάποια κοινά στοιχεία με την διαβόητη φίλη της, με κυριότερα από αυτά τα λεφτά, το χρώμα βαφής μαλλιών και τις συλλήψεις. Η κόρη του, καημένου πατέρα, Lionel Richie, συνελήφθει τον Δεκέμβριο του 2006 με την κατηγορία του DUI, όταν εθεάθη από οδηγούς να οδηγεί στην αντίθετη λωρίδα του δρόμου με την SUV Mercedes της, και οι οποίοι φυσικά κάλεσαν την αστυνομία. Μετά από ανάκριση, η Richie αρνήθηκε κάθε κατηγορία για αλκοόλ, γεγονός το οποίο παραδόξως ίσχυε. Αλκοόλ, ωστόσο, μπορεί να μην είχε καταναλώσει, είχε πάρει όμως γερές ποσότητες χαπιού Vicodin καθώς και αρκετές τζούρες χασίς. Αυτή, μάλιστα, ήταν η δεύτερη σύλληψη της Nicole, η οποία είχε συληφθεί ξανά το 2003 λόγω κατοχής ηρωίνης. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, η Richie την έβγαλε καθαρή με μια τυπική αναστολή.


emla310706d_01

Mel Gibson

Για όλους από εμάς που ήμασταν φαν της τριλογίας του «Φονικού Όπλου» στα 80s και τα 90s, η γυαλάδα στο μάτι του Mel Gibson «φώναζε» πως δεν αποτελούσε μόνο τεχνική παιξίματος του ηθοποιού για να ενσαρκώσει τον ρόλο του ημίτρελου μπάτσου, αλλά μάλλον ήταν βασικό χαρακτηριστικό και του ίδιου ως ανθρώπου. Η θεωρία μας αυτή δεν άργησε να αποδειχτεί περίτρανα, όταν τον Ιούλιο του 2006 ο Gibson συνελήφθει λόγω υποψιών για DUI. Όταν η αστυνομία τον σταμάτησε και άρχισε να τον ανακρίνει, ο ηθοποιός ξέχασε τους καλούς του τρόπους και το «μεγάλο» του όνομα και άρχισε να βρίζει δεξιά και αριστερά, πετώντας βωμολοχίες αλλά και αντισημιτικά σχόλια σε όποιον βρισκόταν σε σημείο βολής, τα οποία αν καταγράψουμε μάλλον θα χάσουμε τη δουλειά μας. Ωστόσο, όταν ήρθε η στιγμή να μιλήσει δημοσίως για την σύλληψή του, ο Gibson έβγαλε έναν δακρύβρεχτο, απολογητικό και γεμάτο μετάνοια λόγο μπροστά στις κάμερες, παραδεχόμενος πως πριν μπει στο αμάξι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ζητώντας συγγνώμη τόσο από τους αστυνομικούς και τη πολιτεία, όσο και από την κοινότητα των Εβραίων που «τα άκουσε» με κάθε πιθανό τρόπο εκείνο το βράδυ. Το ότι κατάφερε να γλιτώσει με μια τρίχρονη αναστολή και συχνές συνεδρίες με τους ΑΑ και ομάδες αποτοξίνωσης, δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε, θεωρούμε πως πλέον έχετε καταλάβει πως λειτουργεί το celebrity DUI σύστημα.


queen



"