Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Eλεύθεροι oι τέσσερις υπήκοοι Βρετανίας που κρατούνταν για κατασκοπεία

Απελευθερώθηκαν οι τέσσερις Βρετανοί υπήκοοι, υπαλλήλους εταιρίας ασφάλειας, που είχαν κατηγορήσει για κατασκοπεία και τρομοκρατία
και κρατούσαν φυλακισμένους από τον Δεκέμβριο οι αρχές της Ερυθραίας.Οι άνδρες εργάζονται για μια ιδιωτική εταιρία ασφάλειας που ειδικεύεται στον τομέα της ναυσιπλοΐας.«Είμαστε ικανοποιημένοι που οι τέσσερις Βρετανοί υπήκοοι μπόρεσαν πλέον να φύγουν από την Ερυθραία και μπορούν να επανενωθούν με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Εκφράζουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στην κυβέρνηση του Κατάρ για την βοήθειά της στην διευκόλυνση της επιστροφής τους», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στο Λονδίνο.Οι σχέσεις της Βρετανίας με την Ερυθραία, είναι παγερές με το Λονδίνο να κατηγορεί ότι η αφρικανική χώρα υποστηρίζει τους ισλαμιστές στη Σομαλία.

Η Ερυθραία δεν παρείχε προξενική πρόσβαση στους συλληφθέντες, που όπως ανέφερε διέθεταν τουφέκια για ελεύθερους σκοπευτές και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Σε αντίποινα, το Λονδίνο απαγόρευσε στους ερυθραίους διπλωμάτες να βγαίνουν από την περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας χωρίς άδεια.