Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Euro Under-21: Ώρα να «λάμψουν» τα... αστεράκια

Στη Δανία θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των...


σκάουτερς από το Σάββατο, καθώς ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων, όπου μπορεί να αναδείξει τα μελλοντικά «αστέρια» των γηπέδων.



8 χώρες θα προσπαθήσουν να ανέβουν στην κορυφή που στην προηγούμενη διοργάνωση κατέκτησε η Γερμανία η οποία, προς μεγάλη έκπληξη όλων, δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση.



Σε αυτή δεν βρίσκεται ούτε η χώρα μας που, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε στην πρώτη θέση του προκριματικού ομίλου της που περιελάμβανε τις Αγγλία, Πορτογαλία, Λιθουανία και Σκόπια, στάθηκε άτυχη στα πλέι-οφ, καθώς διασταυρώθηκε με την ισχυρή Τσεχία, γνωρίζοντας δύο ήττες με 3-0 εκτός και 2-0 εντός έδρας.



Η τελική φάση



Οι 8 ομάδες που κατάφεραν να βγουν νικήτριες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους, από τους οποίους θα πάρουν την πρόκριση οι δύο πρώτες του κάθε ομίλου.



Α` όμιλος



Η Δανία βρίσκεται στον πρώτο όμιλο και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας της και το γεγονός ότι είναι... ξεκούραστη, καθώς, ως οικοδέσποινα, δεν έδωσε προκριματικά. Στις τάξεις της έχει το για πολλούς νέο ταλέντο της χώρας, τον Κρίστιαν Έρικσεν του Άγιαξ ο οποίος έχει ήδη αγωνιστεί και με την Εθνική Ανδρών.



Στον ίδιο όμιλο βρίσκεται και η Ελβετία με τον νεαρό Γαβράνοβιτς που αρχίζει να «χτίζει» σιγά σιγά το δικό του όνομα έχοντας θετικές παρουσίες με τη φανέλα της Σάλκε τη φετινή σεζόν, ενώ μία θέση στην τελική φάση θα κυνηγήσει και η Ισλανδία. Οι Ισλανδοί θεωρούνται από τις.,.. φιλόδοξες εκπλήξεις του τουρνουά, με τον Άρον Γκούναρσον που έχει απασχολήσει την ΑΕΚ να θέλει να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα, ενώ το... βαρύ πυροβολικό της ομάδας είναι ο Γκίφλι Σίγκουρτσον.



Τον όμιλο συμπληρώνει η Λευκορωσία, η οποία εντυπωσίασε στα πλέι οφ, καθώς κατάφερε να αφήσει εκτός τελικής φάσης την κατά παράδοση... ταλαντούχα Ιταλία.



Β` όμιλος



Στον 2ο όμιλο, αναμένεται να δούμε τα μεγαλύτερα... ντέρμπι. Εκεί βρίσκεται η Ισπανία, το κατά πολλούς φαβορί της φετινής διοργάνωσης. Μπόγιαν Κρκιτς, Ντιέγκο Καπέλ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Νταβίντ Ντε Χέα, Αλβάρο Ντομίνγκες και ο παρ`ολίγον... «ερυθρόλευκος» Ντιντάκ Βιλά είναι μόνο κάποια από τα ονόματα που βρίσκονται στο ρόστερ και μπορούν να κάνουν τη... μικρή Εθνική να διαδεχθεί τη μεγάλη στην κορυφή της Ευρώπης.



Αν και δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της Ρουμανίας, έχοντας πιο πριν τερματίσει πίσω μας στον όμιλο, οι Άγγλοι δίνουν κανονικά το παρών στην τελική φάση. Κρις Σμόλινγκ, Ντάνι Γουέλμπεκ και Ντάνιελ Στάριτζ ξεχωρίζουν κι ελπίζουν να έχουν την ευκαιρία να φτάσουν ξανά μέχρι τον τελικό και να ανατρέψουν την εικόνα που άφησαν πριν δύο χρόνια, όταν «συνετρίβησαν» με 4-0 από τη Γερμανία.



Στον ίδιο όμιλο συμμετέχει και η «δήμιός» μας, Τσεχία με τους Μαζούχ και Κάντλετς να είναι ίσως οι πιο αναγνωρίσιμοι παίκτες του ρόστερ. Τον όμιλο συμπληρώνει η Ουκρανία που κατάφερε να αφήσει εκτός τελικής φάσης την Πρωταθλήτιρα του 2007, Ολλανδία και με τους ήδη έμπειρους παρά το νεαρό της ηλικίας τους Γιαρμολένκο και Κράβετς θα αναζητήσει να κάνει την έκπληξη στον όμιλο.



Το πρόγραμμα



Η αυλαία της τελικής φάσης ανοίγει με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Λευκορωσία και την Ισλανδία το Σάββατο (19:00GR). Αργότερα την ίδια μέρα και για τον ίδιο όμιλο η Δανία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία (21:45GR), ενώ ο β` όμιλος παίρνει... σειρά την Κυριακή.



Αναλυτικά το πρόγραμμα:



Φάση ομίλων



11/6 - Α` όμιλος

19:00GR Λευκορωσία - Ισλανδία

21:45GR Δανία - Ελβετία



12/6 - Β` όμιλος

19:00GR Τσεχία - Ουκρανία

21:45GR Ισπανία - Αγγλία



14/6 - Α` όμιλος

19:00GR Ελβετία - Ισλανδία

21:45GR Δανία - Λευκορωσία



15/6 - Β` όμιλος

19:00GR Τσεχία - Ισπανία

21:45GR Ουκρανία - Αγγλία



18/6 - Α` όμιλος

21:45GR Ισλανδία - Δανία

21:45GR Ελβετία - Λευκορωσία



19/6 - Β` όμιλος

21:45GR Αγγλία - Τσεχία

21:45GR Ουκρανία - Ισπανία



Ημιτελικά (22/6)



19:00GR Πρώτος Β` ομίλου - Δεύτερος Α` ομίλου

22:00GR Πρώτος Α` όμιλου - Δεύτερος Β` ομίλου



Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου, ενώ θα υπάρξει και αγώνας κατάταξης για την 3η θέση.



theplayer.gr



"