Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τι υποσχέθηκε και γιατί δεσμεύθηκε ο Βενιζέλος στο Eurogroup

http://www.parapolitika.gr/DesktopModules/PackFlashPublish/Resources/handlers/imageResizeAndCropNew.ashx?image=/Portals/0/NewsImages/crlr/2011/6/634441641314450000pic-0-norm.jpg&height=375&width=600&portalID=0Με το δεξί. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συνολικής πρώτης του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου...


σε συμβούλια υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Κι αυτό γιατί ο βασικός στόχος, της εξασφάλισης της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, θα έλθει τελικώς στην χώρα μας, αλλά υπό έναν όρο: ότι έως το τέλος του μηνός ή το αργότερο μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, θα έχει ψηφισθεί από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αλλιώς, δεν θα εκταμιευτεί ούτε ...σεντ από τα 12 δισ. ευρώ, που προβλέπονται.



Ο όρος κατέστη όσο το δυνατόν πιο σαφής στον νέο «τσάρο», ο οποίος, ωστόσο, διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία, ότι αλλαγές στο βασικό κείμενο δεν πρόκειται να γίνουν κι ότι όλες οι επιμέρους, που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή δεν αλλάζουν τον βασικό πυρήνα του Μεσοπρόθεσμου. Επίσης, εγγυήθηκε και για για την εφαρμογή τω σχετικών προβλέψεων, γιατί το κείμενο μπορεί να ψηφισθεί αλλά αν δεν εφαρμοσθεί κιόλας, τότε δεν θα έχει γίνει απολύτως τίποτα.



Για αυτό και ο κ.Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «προσήλωση στους στόχους» της νέας κυβέρνησης, θέλοντας έτσι να κάνει ένα πετυχημένο ντεμπούτο στα Eurogroups. Και σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, μάλλον, τα έχει καταφέρει.