Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

John Galliano: Tο χρονικό της πτώσης

Καθώς ο κόσμος της μόδας περιμένει εναγωνίως τις εξελίξεις στη δίκη του John Galliano που διεξάγεται καθώς γράφονται αυτές..
. οι σειρές, νέες λεπτομέρειες ξεπηδούν συνεχώς για τη νύχτα που οδήγησε στην αποκαθήλωση του σχεδιαστή από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στον Dior, αλλά και την προσωπική του επωνυμία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταστροφική πορεία του διάσημου σχεδιαστή δεν ξεκίνησε τη νύχτα των περιβόητων επεισοδίων, αλλά ήδη μετρούσε κάποια χρόνια και συγκεκριμένα από την ημέρα του θανάτου του στενού του φίλου, Steven Robinson το 2007. Και όσο ο γεννημένος στο Γιβραλτάρ Galliano συνέχιζε την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, τόσο τα στελέχη του οίκου Dior, σπρωγμένα από την οικονομική ύφεση, ζητούσαν μια πιο εμπορική αισθητική –γεγονός που του δημιουργούσε επιπρόσθετο άγχος. Μάλιστα, λέγεται ότι ο οίκος που ανήκει στο γκρουπ LVMH είχε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να τον αντικαταστήσει πριν ακόμη κυκλοφορήσει το βίντεο με την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Στις 24 Φεβρουαρίου, τη νύχτα που έγιναν τα αντισημιτικά σχόλια από τον σχεδιαστή, ο οδηγός του κάλεσε έναν δικηγόρο προκειμένου να εξομαλύνει την κατάσταση –από πληροφορίες που συλλέξαμε, φαίνεται ότι η ευέξαπτη φύση του Galliano είχε καταστήσει απαραίτητες τις νομικές συμβουλές και το τηλέφωνο του δικηγόρου βρισκόταν στο speed dial των ανθρώπων του περιβάλλοντός του.

Η πιθανότερη γραμμή της υπεράσπισής του θα είναι ο ισχυρισμός ότι για όλα φταίει το αλκοόλ και ο εθισμός του σε αντικαταθλιπτικά χάπια. Μολονότι ο Galliano είπε στην αστυνομία ότι «δεν καταναλώνω ουσίες», το αλκοτέστ έδειξε ότι στο αίμα του σχεδιαστή κυλούσε τέσσερις φορές το επιτρεπόμενο όριο. «Ήπια σαμπάνια στο μεσημεριανό και το απόγευμα καθώς έκανα τα ψώνια μου είχα ένα ακόμη ποτήρι. Έφαγα βραδυνό σε μια brasserie όπου ήπια κι άλλη σαμπάνια, ενώ στο μπαρ La Perle πήρα ένα mojito», εξήγησε στην αστυνομία, ενώ παραδέχτηκε ότι πριν τη σύλληψή του είχε ήδη ξεκινήσει ένα δεύτερο κοκτέιλ.

Σύμφωνα με την Géraldine Bloch, που τον κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση, ο Galliano την αποκάλεσε «βρώμικη πόρνη», «βρωμο-εβραία» και άλλες υβριστικές εκφράσεις, ενώ αποκάλεσε το ρεσεψιονίστ Philippe Virgitti «βρωμο-ασιάτη μπάσταρδο» και του ζήτησε να του δείξει τα χαρτιά του για να δει ότι δεν είναι λαθρομετανάστης.

Στην πρώτη έρευνα της αστυνομίας, ο σχεδιαστής είχε αρνηθεί τις κατηγορίες. Τώρα, το μόνο που μένει είναι να δούμε τι θα αποφασίσει και το δικαστήριο…



fashionlove.gr

"