Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Legabasket: Δύσμοιρη Καντού!

Legabasket: Δύσμοιρη Καντού!
Και πώς αλλιώς να «βαφτίσουμε» την έτερη φιναλίστ στα φετινά πλέι οφ...

της ιταλικής λίγκας, όταν από την άλλη πλευρά υπάρχει η Σιένα που ακόμα και στη σειρά των τελικών δείχνει απλά… ισοπεδωτική!





Οι παίκτες του Πιανιτζιάνι επικράτησαν στον πρώτο τελικό σημειώνοντας 100 (!!!) πόντους κόντρα στην κορυφαία άμυνα της κανονικής περιόδου στην Ιταλία, όπως αναδείχθηκε αυτή της Καντού και έκαναν το 1-0 στη σειρά με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 100-75.



Η Καντού από τη μεριά της έχει πετύχει – και με το παραπάνω – τον φετινό της στόχο που εξαρχής είχε τεθεί και αυτός δεν ήταν άλλος από τη συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ. Με το πες πες (και γράψε γράψε) η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι πήγε τελικό! Λέτε κανείς να καταλογίσει το οτιδήποτε στην περίπτωση που η σειρά ολοκληρωθεί με «σκούπα» 4-0 υπέρ των πρωταθλητών;



Μπαααα……..



ΣΙΕΝΑ – ΚΑΝΤΟΥ (+15.5)



Είναι ξεκάθαρο πλέον πως διαθέτει την κορυφαία ομάδα της τελευταίας πενταετίας για το ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Μετά τα διαπιστευτήρια που έδωσε κατακτώντας την 3η θέση της Ευρωλίγκας, ήρθαν οι άνετες προκρίσεις μέχρι και τη σειρά των τελικών με πιο εντυπωσιακή τη δια περιπάτου κόντρα στη Μπενετόν, την οποία «σκούπισε» (και με μεγάλες μάλιστα διαφορές) με 3-0 στα ημιτελικά. Το δείγμα του πρώτου τελικού μόνο… ενθαρρυντικό δεν ήταν για τους λάτρεις του μπασκετικού ανταγωνισμού, αφού διέλυσε την Καντού με 100-75, παιχνίδι πάντως στο οποίο «άνοιξε» τη διαφορά στο τέλος. Έξι παίκτες των πρωταθλητών με διψήφιο νούμερο πόντων στην πρώτη αναμέτρηση, κορυφαίος όλων ο «αναγεννημένος» Μπο Μακάλεμπ, ο οποίος σημείωσε 15, όσους και ο Κσιστόφ Λαβρινόβιτς. Στόχος για τον δεύτερο τελικό της σειράς, όχι απλά η νίκη και το 2-0, αλλά μια εντυπωσιακή εμφάνιση που θα ξεσηκώσει το κοινό στο «ΠαλαΈστρα».



Από τη στιγμή που το δυνατό της «όπλο» που είναι η άμυνα, απουσίαζε παντελώς από τον πρώτο τελικό, η Καντού του Αντρέα Τρινκιέρι δεν είχε την παραμικρή τύχη απέναντι στους πρωταθλητές, δεχόμενη 55 πόντους με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων δεκαλέπτων. Πάλι καλά που και για τον Πιανιτζιάνι η άμυνα ήταν σε δεύτερη μοίρα, διαφορετικά οι φιλοξενούμενοι και ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς θα είχαν δεχθεί ακόμα μεγαλύτερη πανωλεθρία από το τελικό 100-75. Το ελλιπές βάθος πάγκου ήταν ένας ακόμα λόγος για την κακή εικόνα στον πρώτο τελικό, πέντε παίκτες οριακά με διψήφιο νούμερο πόντων (κορυφαίος ο Μαρκοϊσβίλι με 14), ο Μικόφ με 8 και από εκεί και πέρα το απόλυτο… τίποτα. Επειδή όμως όταν είσαι στους τελικούς, θα πρέπει να κυνηγάς τη νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου, αυτό ακριβώς θα επιδιώξει και η Καντού, μπας και αρχίσει να βλέπει καμιά ελπίδα να αχνοφαίνεται…





ΠΡΟΤΑΣΗ: Θεωρώ πως η Σιένα θα κάνει περίπατο και στον δεύτερο τελικό, θα νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη των 15.5 πόντων την αντίπαλο και θα πάει με τον «αέρα» του απόλυτου φαβορί στα δύο εκτός έδρας ματς που θα ακολουθήσουν. Η απόδοση στο 1.90! Υψηλό το σκορ και στο δεύτερο παιχνίδι, πάνω από τους 148.5 πόντους με την απόδοση στο 1.83! Η Σιένα είναι διατεθειμένη να «χτυπήσει» με την επίθεσή της και όχι με την ασφυκτική της άμυνα. Οι 175 πόντοι του πρώτου τελικού επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές! Τα πονταρίσματά σας στην 10Bet.com!



bettv.gr



"