Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Merrill Lynch: Επιφυλακτικές εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

H Merrill Lynch, σε σημερινή της ανάλυση της για τις ελληνικές τράπεζες αναφέρει ότι δεν 'βλέπει' εξέλιξη...


βραχυπρόθεσμα στον τραπεζικό κλάδο αν και επισημαίνει πως στο α΄ τρίμηνο είχαν επιδόσεις καλύτερες από ό,τι αναμενόταν, αν και οι προσδοκίες ήταν χαμηλές.



Περικόπτει μάλιστα σημαντικά τις εκτιμήσεις της εξαιτίας του ασθενέστερου outlook για τα μεγέθη και των χειρότερων εκτιμήσεων για την ποιότητα των assets.



Ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων προβλέψεων για τα κέρδη και της υψηλής πιθανότητας για αναδιάρθρωσης (με βάση τα spreads των CDS), περικόπτει τις τιμές-στόχους κατά 25% μέσο όρο και διατηρεί τις επιφυλακτικές εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες.



Οι αξιολογήσεις παραμένουν αμετάβλητες. Neutral για τις Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, underperform για Eurobank και Πειραιώς.



Για την Alpha Bank μειώνει την τιμή-στόχο στα 4,2 από τα 5,2 ευρώ, για τη Eurobank στα 2,7 από την προηγούμενη των 3,8 ευρώ, για την Εθνική στα 5,4 από τα 7,3 ευρώ και για την Πειραιώς στα 1,1 από τα 1,5 ευρώ.



Σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή, για το 2011 της Alpha Bank αναμένει ζημιές 0,17 ευρώ από ζημιές 0,02 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, για τη Eurobank αναμένει ζημιές 0,17 ευρώ από κέρδη 0,23 ευρώ, για την Εθνική κέρδη 0,54 ευρώ από κέρδη 0,56 ευρώ και για την Πειραιώς ζημιές 0,05 ευρώ από την προηγούμενη των 0,04 ευρώ.



newscode.gr



"