Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Δ.Γιαννακόπουλος: Oριστική η απόφαση πώλησης

Oριστική απόφαση πώλησης
Για ειλημμένη και ομόφωνη απόφαση αποχώρησης της οικογένειάς του...


από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Sentra FM 103,3.





«Υπάρχει ομόφωνη απόφαση από το περασμένο καλοκαίρι ν' αποχωρήσει η οικογένειά μου από τον Παναθηναϊκό. Η αγάπη δεν σταματάει ποτέ, αλλά πρέπει να βρεθεί συνεχιστής αυτής της μπασκετικής αυτοκρατορίας...», τόνισε χαρακτηριστικά.



Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε πως πρόκειται για μια απόφαση που τον στενοχωρεί πολύ, αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, καθώς λόγω των παράλληλων υποχρεώσεών του, δεν μπορεί να «τρέξει» μόνος του τον Παναθηναϊκό διατηρώντας τον στα υψηλά επίπεδα που τον κρατά μέχρι σήμερα η οικογένειά του.



Σε άλλα πολύ ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξής του τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία κόντρα με μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού», ενώ χαρακτήρισε τον «Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μέλος της οικογένειάς του».



Είπε ακόμα πως πριν αρχίσει τις επαφές με τον κ. Γκαλατιότο, προσπάθησε να βρει έναν Ελληνα επιχειρηματία, έναν Παναθηναϊκό, για να παραχωρήσει την ομάδα, επειδή ήθελε εκτός από χρήματα να προσφέρει στην ομάδα την ψυχή και την ενέργειά του, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Σε ερώτηση δε, για το κατά πόσο θα βρεθεί Αμερικανός επιχειρηματίας να επενδύσει στην Ευρώπη, είπε πως αυτό θα συμβεί αν το δει ως επέκταση του ΝΒΑ στην Ευρώπη. Τόνισε δε πως η αίσθησή του είναι ότι θα βρεθεί επενδυτής.



Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν θέλησε να μιλήσει για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό εξαίροντας την δουλειά που κάνει σ' αυτόν ο Δημήτρης Γόντικας. Δεν θέλησε δε να υπεισέλθει σε όσα συνέβησαν στο παρελθόν της πολυμετοχικότητας, για να μη δημιουργήσει πρόβλημα στους ανθρώπους που «τρέχουν» την ομάδα σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή.



Είπε ακόμα πως, όπως κάθε καλοκαίρι θα συζητήσει η οικογένειά του με τον προπονητή του «τριφυλλιού» για το πώς θα πορευτεί η ομάδα, ενώ χαρακτήρισε τον μπασκετικό Παναθηναϊκό πιο επιτυχημένη ομάδα από την Ρεάλ Μαδρίτης γιατί εκείνη μπορεί να έχει κατακτήσει οκτώ ευρωπαϊκά, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει έξι την τελευταία 15ετία.



Αναλυτικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε:



Για την απόφαση αποχώρησης από τα διοικητικά δρώμενα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:



«Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει πάρει μια ομόφωνη απόφαση από πέρσι το καλοκαίρι να σταματήσει να ασχολείται με τα δρώμενα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η αγάπη δε σταματάει αλλά πρέπει να βρεθεί κάποιος συνεχιστής για αυτή την μπασκετική αυτοκρατορία».



Για τον λόγο που δεν αναλαμβάνει ο ίδιος την ΚΑΕ Παναθηναϊκός συνεχίζοντας στον δρόμο που άνοιξε η οικογένειά του:



«Όπως είπατε, υπάρχει ο κ. Παύλος, ο κ. Θανάσης και ο κ. Κώστας Γιαννακόπουλος. Ο πατέρας μου είχε την τύχη να έχει δυο αδέρφια και να μοιραστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ της ΒΙΑΝΕΞ και του Παναθηναϊκού και των άλλων επιχειρήσεων. Εγώ είμαι μόνος μου και δεν μπορώ να μοιράσω σωστά το χρόνο, δε θα ήθελα να μην δώσω στον Παναθηναϊκό το χρόνο που θα έπρεπε έτσι ώστε να τον κρατήσω στο επίπεδο που θέλει ο κόσμος του Παναθηναϊκού και που τόσα χρόνια το έκαναν ο κ. Παύλος και ο κ. Θανάσης».



Για το αν προσπάθησε αρχικά να βρει Ελληνα επενδυτή και αν αληθεύει ότι ήρθε σε επαφή με τον κ. Κοπελούζο:



«Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, κάτω από άκρα μυστικότητα εξάντλησα όλα τα ενδεχόμενα να παραχωρηθεί η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε Έλληνα επιχειρηματία. Αυτό δεν κατέστη εφικτό και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία ανάμιξη του κ. Κοπελούζου. Είμαστε οικογενειακοί φίλοι και δεν θέλει να ασχοληθεί με τα αθλητικά το γνωρίζω καλά. Δε θα ήθελα όμως να μπούμε τώρα σε μια ονοματολογία».



Για το ενδιαφέρον των Αμερικανών και το αν ήρθε σε επαφή με τον κ. Γκαλατιότο:



«Δεν έχω συναντηθεί με τον κ. Γκαλατιότο, έχει μιλήσει με συνεργάτες μου και μαζί μου μόνο τηλεφωνικά. Σε περίπτωση που χρειαστεί να έρθει εδώ ή να πάω εγώ στις ΗΠΑ, αυτό θα γίνει άμεσα. Ο κ. Γκαλατιότο ανέλαβε να βρει τους κατάλληλους αγοραστές, δεν είναι εύκολο όμως το brandname του Παναθηναϊκού είναι ισχυρό και θεωρώ ότι θα βρεθεί. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και ο κ. Στερν, ο κομισάριος του NBA, έχει μιλήσει για εξάπλωση στην Ευρώπη κι αυτό είναι πολύ θετικό για έναν Αμερικάνο επενδυτή από τη στιγμή που θα αλλάξουν τα δεδομένα».



Για το αν έχει έρθει σε επαφές με άλλους επιχειρηματίες από το εξωτερικό:



«Έχουμε κάνει κάποιες επαφές με ευρωπαϊκά fund επενδυτών, όμως δεν υπάρχει κάτι παραπάνω, αν υπάρξει θα το μάθετε να είστε σίγουροι».



Για το δημοσίευμα του Forbes που χαρακτηρίζει την διαδικασία πώλησης της ΚΑΕ ως διαφημιστικό τρικ:

«Το δημοσίευμα το έχω δει και έχει μεταφερθεί λάθος από κάποια ελληνική ιστοσελίδα. Το Forbes διερωτάται αν πωλείται ο Παναθηναϊκός και δεν λέει ότι είναι ψέματα το θέμα».



Για το αν υπάρχει κόντρα με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού:



«Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας που τα συντηρούν όσοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα διαρκώς. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανέναν από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού».



Για το γεγονός ότι είχε εμπλακεί στην πολυμετοχικότητα:



«Το κομμάτι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει κλείσει για μένα εδώ και καιρό, όπως και για τον πατέρα μου και δε θα ήθελα να μπω σε αυτό το θέμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο κ. Γόντικας που κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και θεωρώ ότι με τις προσπάθειές του θα κλείσουν σύντομα όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Από ό,τι καταλαβαίνω παρακολουθώντας όπως όλοι οι φίλαθλοι τις εξελίξεις, είναι σε μια δύσκολη περίοδο. Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δημιουργήσω πρόβλημα στους ανθρώπους που «τρέχουν» τον Παναθηναϊκό αναφερόμενος στο παρελθόν».



Για το αν τον στενοχωρεί η απόφαση της αποχώρησης:



«Αυτή τη στιγμή είναι 1.200 οικογένειες στην ΒΙΑΝΕΞ και 400 στην DPG. Όπως σας είπα είμαι μόνος μου και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Είναι σίγουρα κάτι που με στεναχωρεί, όμως σας εξήγησα τους λόγους».



Για το αν θέλει να παραμείνει η οικογένεια Γιαννακόπουλου έτσι ώστε να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός την Ρεάλ Μαδρίτης:



«Η Ρεάλ έχει πάρει τα 9 ευρωπαϊκά, όμως ο Παναθηναϊκός έχει 6 τα τελευταία 15 χρόνια και θεωρώ ότι είναι ήδη πιο επιτυχημένος σύλλογος από την Ρεάλ Μαδρίτης».



Για το τι θα γίνει σε περίπτωση που δε βρεθεί αγοραστής:



«Δε θέλω να μπω σε τέτοια σενάρια, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι το πιο ισχυρό μπασκετικό brandname στην Ευρώπη και η αίσθησή μου είναι ότι θα βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής».

Για το αν σκοπεύει να περάσει από «κόσκινο» τον υποψήφιο αγοραστή:



«Αυτό είναι δεδομένο και για αυτό προσπάθησα ένα χρόνο τώρα να βρω έναν Έλληνα επενδυτή, να έχει αγάπη για τον Παναθηναϊκό και να διασφαλίσει το μέλλον του συλλόγου όπως πρέπει».



Για την τωρινή κατάσταση στον μπασκετικό Παναθηναϊκό και το πώς θα προχωρήσει:



«Για το πώς οδεύει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο που ηγείται της ΚΑΕ. Εγώ έχω αναλάβει μόνο την ανεύρεση επενδυτή και τίποτα περισσότερο. Όπως κάθε καλοκαίρι, καθόμαστε οικογενειακώς με τον κ. Ομπράντοβιτς που τον θεωρώ μέλος της οικογένειάς μας και βρίσκουμε την κατάλληλη λύση για την ομάδα, έτσι θα κάνουμε και φέτος».



Για το αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει την απόφασή του και να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό μελλοντικά:



«Πιστέψτε με όπως σας είπα, η απόφαση που έχουμε πάρει με στεναχωρεί πάρα πολύ. Δεν θα παίρναμε μια απόφαση ελαφρά τη καρδία, έχουμε σκεφτεί πάρα πάρα πολύ και για να λέμε ότι είναι ομόφωνη η απόφαση είναι κάτι που δε θα αλλάξει».



Για το αν η απόφαση αποχώρησης, δεδομένου ότι έγινε λόγος και για τις οικογένειες που δουλεύουν στις ΒΙΑΝΕΞ, έχει να κάνει και με οικονομικό θέμα:



«Σε καμία περίπτωση. Οντως, η Ελλάδα περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές μετά την μεταπολίτευση, αλλά οι λόγοι που έχουμε αποφασίσει να φύγουμε δεν είναι οικονομικοί».



onsports.gr

"