Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το εργαλείο Μαρκάνο και τα καλύτερα που έρχονται

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/fa5f42780050508ccef4ed4b85aee6fe_L.jpg?timestamp=1308234603Ο Ιβάν Μαρκάνο προστέθηκε και επίσημα πριν από μερικές ώρες…

στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται... ποιος είναι ο Ισπανός αμυντικός και για ποιο λόγο επέμεινε τόσο πολύ ο Βαλβέρδε στην απόκτησή του.

Πράγματι, ο Βαλβέρδε είχε πρώτο στη λίστα του τον 23χρονο άσο της Βιγιαρεάλ που αγωνίστηκε φέτος ως δανεικός στη Χετάφε και επέμεινε πολύ για να έρθει στον Πειραιά, κάτι που έγινε τελικά έστω και με δανεισμό ενός χρόνου χωρίς οψιόν.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Ολυμπιακός αλλάζει! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να βάλει στην άκρη τις δικές του επιθυμίες και να ακολουθήσει στον πόντο τα «θέλω» του προπονητή. Οι δύο τους συμφώνησαν σε παίκτες-εργαλεία που αποτελούν επενδύσεις για το σύλλογο και όχι σε παίκτες «ονόματα» που μπορεί να εξιτάρουν, αλλά υπάρχουν ο κίνδυνος να βάλουν το «εγώ» τους πάνω από την ομάδα.

Ο Βάσκος τεχνικός πιστεύει ότι στην ομάδα έχουν μπει από πέρυσι γερά θεμέλια και εκείνο που θέλει να πετύχει φέτος είναι να ανεβάσει έναν όροφο το οικοδόμημα. Οι κινήσεις που υλοποιήθηκαν έχουν καθαρά «τεχνοκρατικά» κριτήρια και πνεύμα οικονομίας. Έφυγε ο Νικοπολίδης, ήρθε ο πρωταθλητής Ελβετίας, Αργεντινός Κοστάντσο. Έφυγε ο Μπράβο ήρθε ο Μαρκάνο. Έφυγε ο Ντουντού θα έρθει ο Σάντσες ή κάποιος ανάλογου βεληνεκούς.

Ίσως τα «ονόματα» που έφυγαν να είναι μεγαλύτερα από εκείνα που ήρθαν ή θα έρθουν. Εκείνο που μετράει, ωστόσο, για τον πρόεδρο και τον Βαλβέρδε είναι να ισχυροποιηθεί μέσα από την παρουσία τους η ομάδα, να γίνει ακόμη πιο γρήγορη, πιο μοντέρνα, πιο επιθετική, πιο ισορροπημένη, με χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραδέχθηκε περίπου στα μέσα της προηγούμενης σεζόν ότι η καλύτερη μεταγραφή που έκανε πέρυσι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός ήταν ο Νταβίντ Φουστέρ, επειδή έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω. Κάπως έτσι θα κινηθούν και στη συνέχεια οι πρωταθλητές. Θα σπρώξουν χρήμα εκεί που κρίνουν ότι πρέπει, χωρίς διάθεση να εντυπωσιάσουν, αλλά με στόχο να παρουσιάσουν έναν βελτιωμένο θρύλο πάνω στο χορτάρι.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ωστόσο, τα καλύτερο έρχονται για τον Ολυμπιακό. Και οι δύο χαφ που θα αποκτηθούν και ο -τουλάχιστον ένας- επιθετικός θα αρέσουν πολύ και θα ικανοποιήσουν το πάντα απαιτητικό λαϊκό αίσθημα.

Κάτι μου λέει, επίσης, ότι μετά τον Σάντσες, αν τελικά αποκτηθεί, και ο έτερος κεντρικός χαφ και ο στράικερ θα είναι top class ποδοσφαιριστές. Ίσως όχι... πασίγνωστοι στο ευρύ κοινό, αλλά παίκτες επιπέδου Ιμπαγάσα και Μιραλάς που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα και θα της επιτρέψουν να διεκδικήσει μια καλή πορεία και στην Ευρώπη.



onsports

"