Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

To τελευταίο χειροκρότημα για το «φαινόμενο»

http://www.newsbeast.gr/files/temp/7CB64436B8E140879C47BE7B59C144A8.jpgΤο χειροκρότημα που του αξίζει κέρδισε ο Ρονάλντο…


Το «φαινόμενο» αποχαιρέτησε οριστικά το ποδόσφαιρο συμμετέχοντας για 15 λεπτά στη φιλική νίκη της Βραζιλίας επί της Ρουμανίας με 1-0 στο Σάο Πάουλο. Ο 34χρονος παλαίμαχος-εδώ και λίγους μήνες-ποδοσφαιριστής πέρασε στο γήπεδο στο 30’ μέσα σε αποθέωση και αγωνίστηκε με τη «σελεσάο» μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.





Τότε οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δημιούργησαν έναν «διάδρομο» μέσα από τον οποίο αποχώρησε από το γήπεδο ο Ρονάλντο, φανερά συγκινημένος, με μία σημαία της Βραζιλίας και την μπάλα του αγώνα στο χέρι, ενώ στη συνέχεια έκανε το γύρο του γηπέδου αποχαιρετώντας τους φιλάθλους για τελευταία φορά. «Ρονάλντο, σε ευχαριστούμε» και «υπάρχει μόνο ένας Ρονάλντο» ανέφεραν κάποια από τα δεκάδες πανό ευγνωμοσύνης.





«Ευχαριστώ για ό,τι κάνατε για μένα στη διάρκεια της καριέρας μου και που με αποδεχτήκατε όπως είμαι. Που κλαίγατε όταν έκλαιγα και γελούσατε όταν γελούσα», είπε απευθυνόμενος στο κοινό ο Ρονάλντο, περιβαλλόμενος από μπάνερ που παρουσίαζαν καθένα από τα 15 γκολ που πέτυχε με την εθνική Βραζιλίας σε Μουντιάλ.





Εμφανίστηκε εκτός φόρμας και με πολλά περιττά κιλά στο ματς, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει. «Είχα τρεις καλές στιγμές, αλλά είναι ειρωνικό ότι δεν κατάφερα να σκοράρω στο τελευταίο μου ματς. Θα ήταν μία καλή ανταπόδοση για ό,τι κάνατε για μένα», πρόσθεσε.





Η Βραζιλία επικράτησε 1-0 με γκολ του Φρεντ στο 22’, αλλά δεν ικανοποίησε το κοινό της εν όψει της συμμετοχής της στο Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής, που αρχίζει την 1η Ιουλίου.

"