Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

VIDEO: Τη γλύτωσε… από τρεις λευκούς καρχαρίες

http://www.newsbeast.gr/files/temp/FFFF13A891C4269BED26FB7C064179B5.jpgΤο παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενης κολύμβησης κατέρριψε…

μια 48χρονη Αυστραλέζα βρετανικής καταγωγής, η Πένι Πάλφρεϊ, η οποία κολύμπησε ανάμεσα σε δύο νησιά του συμπλέγματος των νήσων Καϊμάν.



Μετά από 40 ώρες και 41 λεπτά κατάφερε να διασχίσει 108 χλμ και να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ ανθρώπινης κολύμβησης που ήταν 101 χλμ., χωρίς την παραμικρή τεχνική βοήθεια, αφού δεν φορούσε ούτε ειδική στολή, ούτε βατραχοπέδιλα, ούτε ρυμουλκύθηκε οποιαδήποτε στιγμή.




Σταμάτησε μόνο λίγες φορές για να πιει υγρά και να φάει. Στη διάρκεια του επιτεύγματος της τη συνόδευε ένα σκάφος που διέθετε υπέρηχους για να διώχνει τους καρχαρίες. Τις τελευταίες ώρες την πλησίασαν τέσσερις λευκοί καρχαρίες, πιθανότατα επειδή «μύρισαν» ότι βρίσκονταν στα όρια της αντοχής της και ήταν εύκολη λεία.




Όταν έφτασε στην ακτή της νήσου Μεγάλη Καϊμάν ήταν τόσο εξαντλημένη που δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη ενώ είχε υποστεί σοβαρή αφυδάτωση. Κατάφερε να σηκώσει τα χέρια της και στη συνέχεια κατέρρευσε.

"